Upoznajemo vas sa svim prednostima solarnog javnog osvetljenja; Photo: Fonroche Lighting i BBAi
Promo

5 razloga da izaberete solarno javno osvetljenje

Osim što se brzo i lako postavlja, solarno ulično osvetljenje zahteva vrlo malo radova na putu i ​​počinje da radi već od prve noći.

Možda ste, dok se vozite na posao ili parkirate ispred supermarketa u kraju gde stanujete, primetili da ima sve više solarnog javnog osvetljenja.

Njegove brojne prednosti su jasno vidljive. Ali, zašto se konkretno odlučiti za solarnu rasvetu? Navodimo vam pet razloga zašto treba da je izaberete za sve svoje projekte.

Ne zahteva nikakve građevinske radove, jer funkcioniše potpuno nezavisno od električne mreže; Photo: Fonroche Lighting i BBAi

1. Solarno javno osvetljenje je isplativije od gradskog električnog osvetljenja

Potreba za boljim, raširenijim javnim osvetljenjem u našem životu se ne dovodi u pitanje. Međutim, podizanje životnog standarda i poboljšanje bezbednosti korisnika ima svoju cenu, što se u ogromnoj meri odražava na račune za električnu energiju kako za lokalne vlasti, tako i za privatna preduzeća.

Da li ste znali da možete smanjiti te troškove prelaskom na solarno osvetljenje? Potpuno samostalan rad, bez potrebe za povezivanjem na mrežu — to je način da efikasno smanjite potrošnju i račune.

2. Brzo i lako postavljanje, momentalno osvetljenje

Bez obzira da li postavljate novu ili unapređujete postojeću, solarna ulična svetiljka počinje da radi za manje od dva sata.

Solarno javno osvetljenje se lako postavlja. Ne zahteva nikakve građevinske radove, jer funkcioniše potpuno nezavisno od električne mreže.

Idealno je za udaljene, teško dostupne lokacije, kao i područja sklona poplavama i omogućava ljudima da bezbedno završavaju svoje poslove.

Bez kopanja rovova, bez kablova, sa jakim svetlom već od prve noći. Zar se može poželeti više od toga?

Solarno javno osvetljenje idealno je za udaljene, teško dostupne lokacije; Photo: Fonroche Lighting i BBAi

3. Smanjite karbonski otisak pomoću solarne energije

Da bismo dostigli nultu neto emisiju CO2 do 2050. godine, svi se moramo uključiti u energetsku tranziciju na svaki mogući način – a to uključuje i javno osvetljenje. U Francuskoj, na primer, „ELAN“ Zakon o reformi stanovanja poziva na mere za smanjenje potrošnje energije u zgradama koje se koriste u sektoru usluga od 2020. godine.

Kao odgovor na to, mnogi trgovci su smanjili potrošnju energije postavljanjem solarnih uličnih svetiljki na svoja parkirališta. Fonroche Lighting je, kao lider u ovom sektoru, 2021. godine obezbedio rešenja za osvetljenje za preko 100 prodavnica i time uštedeo 94 tone CO2.

Istovremeno je više od 3.000 lokalnih državnih organa u Evropi pokazalo posvećenost životnoj sredini odabirom našeg zelenog, održivog rešenja za rasvetu.

Postavljanjem solarnih uličnih svetiljki smanuje se potrošna energije; Photo: Fonroche Lighting i BBAi

4. Garantovano 365 noći u godini

Da li ste znali da je jedan od razloga što kupci biraju našu solarnu rasvetu njena apsolutna pouzdanost? Sa pametnim sistemom za upravljanje energijom i ugrađenom zaštitom od zamračenja, naše rešenje omogućuje osvetljenje tokom cele godine, bez rizika od prekida rada.

Optimalno je projektovano tako da prihvati i sačuva sunčevu energiju tokom dana, a zatim obezbedi osvetljenje nakon zalaska sunca, baš kada je ono potrebno. Ovim se osigurava da uvek ima dovoljno energije za napajanje rasvetne jedinice.

Pored toga, možete da isprogramirate više faza osvetljenja sa promenljivim nivoima rasvete. To znači da možete prilagoditi rešenje svakoj zoni, kao i potrebama i stilu života lokalnog stanovništva.

Naša ulična rasveta je uz to projektovana tako da izdrži ekstremne temperature (–40°C do +70°C) i jake vetrove (U skladu sa evropskim standardom EN40).

5. Solarna energija je novi standard

Kao što vidite, solarne ulične svetiljke nude mnoge prednosti u odnosu na svetiljke povezane na električnu mrežu i poslednjih godina sve više ulaze u upotrebu.

Zahvaljujući našoj pouzdanoj, trajnoj tehnologiji, one su pravi izbor za javno osvetljenje sada i u budućnosti. Nema sumnje – solarna energija je postala novi standard!

Solarno osvetljenje nudi broje prednosti; Photo: Fonroche Lighting i BBAi

Koje su primene solarnog osvetljenja?

Genijalno, ekološko, moćno i isplativo – solarno osvetljenje nudi mnoge prednosti. Međutim, da li je pogodno za sve urbane i ruralne sredine i svaku infrastrukturu? Čitajte dalje da biste saznali koje su to brojne i raznovrsne primene i prednosti solarnog osvetljenja i uverili se zašto je to idealno održivo rešenje za svakoga.

Veća bezbednost puteva, auto-puteva i saobraćajnih ostrva

Osvetljenje je ključni aspekt bezbednosti na putevima, jer pomaže da se smanji rizik od nezgoda. Solarne ulične svetiljke su posebno efikasne za ovu svrhu.

Održivo osvetljenje za javne parkove i vrtove

Solarne ulične svetiljke prihvataju energiju sunca tokom dana, a zatim je pretvaraju u alternativni izvor energije za napajanje LED svetiljke. Pošto nisu povezane na električnu mrežu, funkcionišu u potpunosti zahvaljujući obnovljivom i neograničenom potencijalu sunčeve energije.

Osvetljenje parkirališta uz minimalne radove na putu

Pouzdano i snažno osvetljenje je ključno za bezbednost i sigurnost parkirališta. Sve više privatnih preduzeća se odlučuje za solarno osvetljenje kako bi osigurala bezbednost svojih kupaca i smanjila troškove.

Osim što se brzo i lako postavlja, solarno ulično osvetljenje zahteva vrlo malo radova na putu i ​​počinje da radi već od prve noći.

Kao rezultat toga, kupci mogu nastaviti da koriste parkirališta dok se svetiljke postavljaju. Ovo je posebno važno za parkinge maloprodajnih objekata koje svakodnevno koriste hiljade kupaca.

Pouzdano i snažno osvetljenje je ključno za bezbednost i sigurnost parkirališta; Photo: Fonroche Lighting i BBAi

Idealno rešenje za osvetljenje udaljenih mesta

Mesta koja su teško dostupna ili udaljena od gradova često ostaju neosvetljena, jer su previše daleko od rasvetne mreže.

Ulaganje u električnu mrežu rasvete koje podrazumeva skupe zemljane radove i postavljanje kablova nije održiva opcija.

Isplativo osvetljenje za gradove i sela

Zahvaljujući inovativnoj i dokazanoj tehnologiji koju koristimo, solarno ulično osvetljenje postaje glavno rešenje za gradove koji kreću u energetsku tranziciju.

Pošto ne koriste napajanje iz električne mreže, lokalnim vlastima omogućuju značajne uštede troškova i energije.

Kontakt

BBAi je distributer Fonroche Lighting proizvoda za Balkan. Kontaktirajte ih za više detalja ovde.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *