Opremanje, Promo

Toplotne pumpe vazduh/voda postavljaju temelje za zeleni koncept života

LG Therma V i mnogobrojna poboljšanja u eco-friendly tehnologiji probudiće ekologa u svakome od nas

Nova generacija toplotnih pumpi vazduh/voda THERMA V, proizvod kompanije LG Electronics (LG), predstavlja iskorak u tehnološkim dostignućima ove kompanije. Nova pumpa je dizajnirana tako da savršeno pristaje u svaki dom, dok se najviše računa vodilo o efikasnosti i manjoj potrošnji električne energije.

THERMA V toplotne pumpe mogu se koristiti kao multifunkcionalni uređaj, pa tako bez problema može da posluži za grejanje poda ili da bude izvor tople vode koristeći različite izvore toplote. Dodatno, napredni softver za odabir modela omogućava dizajnerima da se odluče za optimalan model THERMA V toplotne pumpe na osnovu lokacije i okoline.

Unapređena inverter tehnologija redefiniše pojam energetske efikasnosti

Ova toplotna pumpa nudi najbolja rešenja za grejanje doma i snabdevanje toplom vodom zahvaljujući inverterterskoj tehnologiji kompanije LG koja je četiri puta energetski efikasnija od uobičajenog kotlovskog sistema. THERMA V to postiže aposrbovanjem energije iz spoljašnjeg okruženja. Inverter omogućava sistemu da funkcioniše sa minimalnom energijom, umesto rada na on/off režimu. Ovo praktično znači da, dok je temperatura prostorije daleko od željene, toplotna pumpa radi punom snagom, a kako se temperatura prostorije približava postavljenoj, intenzitet rada se smanjuje.

Efikasnost BLDC kompresora

THERMA V može raditi ispravno i na mnogo nižim temperaturama nego u normalnom sistemu grejanja, pa tako čak i na vanjskoj temperaturi od 20 stepeni ispod nule može da isporučuje toplu vodu od čak 57 stepeni. THERMA V je opremljena sa BLDC kompresorom koji koristi snažan neodijumski magnet čineći ga 8 odsto efikasnijim od standardnog AC kompresora. Pored toga, pumpa za vodu je 65 odsto efikasnija od konvencionalne, dok je izmenjivač toplote poboljšan za 28 odsto. Poboljšana efikasnost kompresora se ogleda u: smanjenoj cirkulaciji ulja, većoj efikasnosti motora, optimizovanoj kompresiji, nižoj buci i visokoj pouzdanosti.

Sve je podređeno korisniku

Aktiviranje sezonskog auto režima (Seasonal Auto Mode), koji može da se koristi za regulisanje grejanja i hlađenja zavisno od vremena i doba dana, pojednostavljeno je daljinskim upravljanjem.  Sezonski auto režim takođe može da se koristi za podešavanje temperature vode kako bi se ušteda energije dovela do maksimuma. Takođe, korisnici mogu da unapred podese željenu temperaturu za svaki sat koristeći funkciju noćnog režima rada (Night Time Schedule), dodatno smanjujući potrošnju.

Zašto LG THERMA V?

THERMA V je dizajnirana tako da pruži očigledne benefite poput uštede energije, komfora, jednostavnih kontrola i usluga primenom naprednih tehnologija. Pomenuta inverter tehnologija kompanije LG primenjena je na vodenu pumpu, izmenjivač toplote i motor ventilatora. Važno je napomenuti i da tehnologija kontrole pritiska obezbeđuje stabilan kapacitet grejanja na niskim temperaturama i dostiže ciljane performanse bez poteškoća.

Isplativost investicije

Elegantniji i praktičniji dizajn je postignut izostavljanjem poklopca prednjeg panela, zaobljavanjem ivica i postavljanjem svetlijih unutrašnjih jedinica. Sa LCD ekranom od 4.3 inča, prednjim kućištem od finog stakla i LED panelom koji reaguje na dodir upravljač za grejanje stvara poboljšano korisničko iskustvo.

S obzirom na to da poseduje efikasan kompresor i dizajn prilagođen uštedi energije, THERMA V toplotni sistem vrlo brzo će se isplatiti kao investicija.

Foto: LG

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *