Arhitektura

7 arhitekata čija su rešenja ušla u uži izbor za Obamin predsednički centar

Novi Obamin predsednički centar nastojaće da inspiriše građane širom sveta da poboljšaju svoje lokalne zajednice.

Fondacija je, prema protokolu koji je predviđen u procesu kreiranja Predsedničkog centra, objavila listu sa sedam arhitektonskih firmi koji su ušli u finalni izbor. Svi kandidati su cenjeni u svojoj struci i svaki karakteriše različiti stil rada. Finalna lista izgleda ovako:

  1. Adjaye Associates
  2. Diller Scofidio + Renfro
  3. John Ronan Architects
  4. Renzo Piano Building Workshop
  5. SHoP Architects
  6. Snøhetta
  7. Tod Williams Billie Tsien Architects
Obamin Predsednicki centar 01
Mapa sa dve potencijalne lokacije

Obamin predsednički centar biće izgrađen u Čikagu a iz fondacije ističu da će budući objekat biti mnogo više od biblioteke, što je trebalo da mu bude osnovna namena. Završeni centar sadržaće biblioteku sa predsedničkim arhivom, interaktivni muzej o predsedničkoj kancelariji i globalnim pitanjima našeg vremena, kao i organizovane unutrašnje i spoljašnje prostore za performanse i obrazovne programe, piše Designboom.

Budući objekat biće mnogo više od biblioteke, što je trebalo da mu bude osnovna namena.

Poziv arhitektonskim firmama podnet je 26. avgusta, a 16. septembra stigli su predlozi. Nakon pregleda sručnih savetnika fondacije, predsedniku i prvoj dani stigli su predlozi za uzi izbor. Kandidati koji su se našli na ovoj listi pozvani su da daju dalje detaljnije vizuelne predloge svojih ideja o budućem Predsedničkom centru. Predlozi kandidata očekuju se tokom prvom kvartala 2016. godine.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *