Aktuelno

Akcija doniranja starih Lego kockica mladim graditeljima koji ne mogu da ih priušte

Kompanija Lego najavila je pokretanje sjajnog projekta zvanog Replay koji podrazumeva prikupljanje, čišćenje i doniranje starih kockica.

Pilot projekat nazvan LEGO replay ima za cilj prikupljanje polovnih kockica, koje bi se dalje delile dečijim neprofitnim organizacijama u Sjedinjenim Američkim Državama. Proces je zaista jednostavan i obavlja se u saradnji sa kompanijom Give Back Box.

Potrebno je da prikupite bilo koje kockice, setove ili pojedinačne elemente, stavite ih u kartonsku kutiju, posetite sajt kampanje kako biste mogli da preuzmete etiketu za štampanje. Kutija će dospeti u pogon u kom se svaka LEGO kocka ručno pregleda, sortira i detaljno čisti.

Iako ih većina njih poklanja svojoj deci ili unucima, pitali su nas kako mogu na siguran način proslediti ili donirati kockice.

„Znamo da ljudi ne bacaju svoje LEGO kockice. Iako ih većina njih poklanja svojoj deci ili unucima, neki su nas pitali kako mogu na siguran način proslediti ili donirati njihove kockice. S akcijom Replay oni imaju jednostavnu opciju koja je i održiva i ima socijalni uticaj.“ – rekao je za Designboom Tim Brooks, potpredsednik sektora ekološke odgovornosti u kompaniji LEGO.

„Uzbuđena sam što smo se priključili LEGO grupi u ovom pilot programu. Odrastajući u Poljskoj, nisam imala mnogo igračaka kao dete, tako da je ova saradnja veoma lična za mene. Šta ima bolje nego nego dati detetu poklon sa kojim može da se igra?“ – rekla je Monika Wiela, osnivač Give Back Box.

„Za nas, broj donacija je presudan za uspešnost kampanje, tako da činimo čitav proces što jednostavnijim za ljude kako bi mogli od kuće da pošalju svoje kockice.“, dodala je Monika.

Neprofitne organizacije mogu očekivati prve pošiljke u novembru, a kada se pilot program završi u proleće 2020. godine LEGO će razmotriti eventualno proširenje projekta.

Brajeve kockice

LEGO replay je jedan od mnogobrojnih održivih i filantropskih projekata koje je LEGO Group najavio u protekloj godini. Nedavni projekti uključivali su izradu kockica od biljaka, kao i Brajevih kockica i kreiranje uputstava sa audio i Brajevim instrukcijama.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *