Arhitekta je otvorena do 25. februara, a rezultati će biti objavljeni na otvaranju Salona arhitekture u Beogradu
Aktuelno, Arhitektura

Anketa ZAOKRET u arhitekturi – Šta struka misli?

Dajte doprinos u istraživanju stanja i statusa arhitektonske struke, te prepoznavanju glavnih prednosti i mana profesionalnog bavljenja arhitekturom u Srbiji. 

Muzej primenjene umetnosti i Žensko arhitektonsko društvo pozivaju arhitektkinje i arhitekte da odgovorima na Anketu ZAOKRET u Arhitekturi doprinesu širem sagledavanju pozicije i uloge arhitektonske i urbanističke struke u Srbiji. Anketa traje još samo par dana – do 25. februara.

Cilj ankete je da doprinese razvoju Salona arhitekture kao platforme za dijalog i razmenu različitih perspektiva i iskustava širokog kruga aktera, sa ciljem unapređenja arhitektonske misli i prakse.

Rezultati će biti predstavljeni na 44. Salonu arhitekture kao integralni deo izložbene postavke, kao i kroz kampanju podizanja svesti u javnosti o izazovima arhitektonske prakse, i poslužiće kao smernice za identifikovanje problemskih podtema pratećeg programa Salona.

Da li ste već pročitali?

Šta misli struka?

Anketa ZAOKRET u arhitekturi namenjena je celokupnoj arhitektonskoj zajednici u Srbiji, koja broji preko 9.000 aktera, uz čiju podršku tragamo za odgovorima na pitanja o:

  • ekonomskoj, društvenoj i ekološkoj održivosti struke;
  • osećaju ispunjenosti arhitekata sopstvenim radom;
  • potrebi za zaokretom ka vrednovanju stručnih doprinosa u domenu održivosti, cirkularnosti, društvene inkluzivnosti i lične odgovornosti;
  • da li kao struka verujemo u njenu emancipatorsku, obrazovnu i vizionarsku ulogu;
  • da li je za konsolidaciju struke važnije uspostavljanje transparentnijeg sistema vrednovanja rada u arhitekturi ili pospešivanje intenzivnijeg međugeneracijskog i međusektorskog udruživanja i zajedničkog zagovaranja progresivnih arhitektonskih politika u kontekstu aktuelnih društvenih, ekonomskih i klimatskih izazova.

U saradnji sa Muzejom primenjenih umetnosti i Ženskim arhitektonskim društvom, rezultate anketnog istraživanja objavićemo i na portalu Gradnja, a radi sagledavanja realne slike profesionalnog statusa i pokretanja diskusije na važna pitanja koja su od vitalnog značaja.

Kako popuniti anketu?

Za popunjavanje Ankete ZAOKRET u arhitekturi potrebno vam je 7–8 minuta.

Anketa je anonimna. Svoje profesionalno mišljenje i stavove možete izneti do 25. februara, do kada je anketno istraživanje otvoreno.

Ukoliko ste popunili anketu, preporučite je vašim kolegama i prijateljima, podelite je na vašem Facebook ili LinkedIn profilu.

Izdvojili smo za Vas:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

Ostavite odgovor

Obavezna polja *