Budući Muzej seksa u Majamiju; Vizuelizacija: Snøhetta
Svetski projekti

Roze poze: Snøhetta projektuje Muzej seksa u Majamiju

Ovaj javno prihvaćen i kritički hvaljen kulturni poduhvat trebalo bi da u gradu na Floridi dočara raznolikosti i identitet kroz savremeni dizajn.

Muzej seksa u Njujorku najavio je ovih dana svoje proširenje u Majamiju sa objektom od 3.000 kvadrata, koji bi trebalo da se otvori na proleće 2023. godine prema dizajnu Snøhette, međunarodnog arhitektonskog studija sa sedištem u Oslu.

Planirano je da se postojeća hala transformiše tako da sadrži tri velike izložbene galerije, maloprodajni prostor i bar u kom će moći da se održavaju prezentacije i događaji u cilju predstavljanja značaja ljudske seksualnosti.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Muzej seksa u Njujorku otvoren je 2022. godine; Foto: www.museumofsex.com

Raznolikosti i identitet dočarani kroz savremeni dizajn

S obzirom na to da je Majami poznat kao raznovrsni kulturni epicentar Sjedinjenih Država, Muzej seksa će lokalnom stanovništvu, ali i turistima, ponuditi novu destinaciju koja će dočarati raznolikosti i identitet kroz savremeni dizajn.

Novi objekat je smešten u okrugu Alapata, koji je dom mnogih javnih umetničkih instalacija kao i Rubell muzeja koji sadrži jednu od najvećih privatnih kolekcija savremene umetnosti u Severnoj Americi.

„Inauguralni program realizuje ambicije da Muzej seksa bude forum za razmišljanje o seksu i seksualnosti i da donese jedinstvenu, javno prihvaćenu i kritički hvaljenu kulturnu ponudu u Majamiju“, rekao je za ArchDaily Daniel Gluk, izvršni direktor i osnivač Muzeja seksa.

Novi muzej donosi Majamiju javno prihvaćenu i kritički hvaljenu kulturnu ponudu; Vizuelizacija: Museum of Sex/Snohetta

Muzej seksa je prikazao više od 40 izložbi i pokazao kako dizajn igra ključnu ulogu u razvoju i izvođenju izložbe.

Osnovan 2002. godine u Njujorku, Muzej seksa je prikazao više od 40 izložbi i pokazao kako dizajn igra ključnu ulogu u razvoju i izvođenju izložbe.

Svetski poznate dizajnerske firme poput Pentagram Design Inc, Casson Mann i 2×4 pomogle su da se galerija i istorijska zgrada transformišu u otvoreni diskurs o seksualnosti.

Zgrada muzeja u Njujorku se nalazi u zabavnom nekadašnjem kvartu „crvenih svetala“ Tenderloin, koja je u 19. veku bila poznata po bordelima, plesnim salama, pozorištima i salonima.

Muzej seksa u Njujorku prikazao je dosad više od 40 izložbi; Foto: www.museumofsex.com

Zabava, smeh i zajedništvo

Ane-Rahel Šifman, direktorka i senior arhitekta u Snøhetti, kaže da je saradnja Muzeja seksa i poznate arhitektonske firme ukorenjena u pozitivnosti i radosti.

„Kako smo težili prostoru koji okuplja ljude, naš tim je prihvatio lakoću i zabavu koji karakterišu Muzej seksa, radeći na prenošenju ove perspektive u kolekciju enterijera koji obuhvata zabavu, smeh i zajedništvo“, rekla je ona.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *