Svetski projekti

Pogledajte kako su tri stana stala u zgradu širine tri metra

Arhitektonski studio AIN Group projektovao je kuću u jednom od najgušće naseljenih delova Seula, širine samo tri metra, u kojoj su smeštene tri zasebne stambene jedinice.

Na parceli tri metra širine i trinaest metara dužine, urađena je vitka zgrada baš kao i ostale u ovom gusto naseljenom kvartu Seula. U ovom slučaju, izazov je bio obezbediti dovoljno prirodnog svetla za sve prostore u kojima je to potrebno, kao i odgovarajući nivo privatnosti, jer je ovaj objekat predviđen za smeštaj tri zasebna stanara.

Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_01

kuca od tri metra 01

Objekat je svoju malu širinu nadoknadio visinom od tri sprata, koji su dodatno podeljeni na pet nivoa. Glavno stepenište, koje spaja sve nivoe, postavljeno je u sredini zgrade, s ravnomernim rastojanjem od svih prostora.

kuca od tri metra 02

Jugoistočni ugao objekta čine transparentni zidovi od polikarbonata koji omogućavaju da prirodno svetlo prodre do soba na svih pet nivoa. Iznad centralnog stepeništa postavljen je svetlarnik. Unutrašnjost objekta je svedena i svetla, osim područja stepeništa i kuhinje koji su istaknuti bojom. Ceo objekat ima površinu od 72 metra kvadratna.

Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_10

Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_09 Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_08 Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_07

Na parceli je smešten čak i prostor za parking koji je natktiven pločom prvog sprata objekta.

Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_06 Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_04 Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_03 Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen-b_468_02 Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen_468_2 Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen_468_1 Guro-dong-Mini-House-by-AIN-Group_dezeen_468_0

Foto: Cho Jaeuk

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *