Objekat 9 DeKalb od 325 metara; Vizualizacija: ShoP Architects
Svetski projekti

Nova najviša zgrada Bruklina inspirisana je lokalnom arhitekturom

Objekat 9 DeKalb, koji se trenutno nalazi u fazi izgradnje, već je prestigao postojeću najvišu zgradu u ovom delu Njujorka.

Supervisoki neboder od 93 sprata, koji su projektovali ShoP Architects, trenutno se nalazi u izgradnji i tokom prošle nedelje je dostigao visinu od 220 metara, te je prestigao Brooklyn Point (219m) koji je do sada držao rekord u Bruklinu. Kada bude završen, ovaj neboder će biti znatno viši, sa planiranih 325 metara, i postaće prva supervisoka zgrada u Njujorku koja se ne nalazi na Menhetnu, piše Dezeen.

Novi neboder krasiće elementi od bronze, čelika i kamena; Vizualizacija: ShoP Architects

Novi neboder krasiće elementi materijala koji su primenjeni i na kultnom objektu pored njega.

Pojam supervisoki neboder odnosi se na strukture visoke između 300 i 600 metara, te će 9 DeKalb nakon što bude završen jasno potvrditi svoju titulu.

ShoP Architects su tokom projekta bili usmereni na dizajn susedne kultne građevine Brooklyn Dime Savings Bank iz 1906. godine, koju su projektovale arhitekte Mowbray i Uffinger, a koja je tokom vremena pretvorena u tržni centar.

Novi neboder krasiće elementi od bronze, čelika i kamena, te će u pogledu materijalizacije biti u skladu sa svojim starijim susedom.

Završetak 2022. godine

Objekat će uglavnom biti u stambenoj funkciji, sa kombinacijom stanova za prodaju i stanova za iznajmljivanje.

Izgradnja nebodera investirana je od strane JDS Development Group, a planirani završetak radova je za 2022. godinu.

U Njujorku se trenutno gradi više supervisokih nebodera, uključujući još jedan toranj za koji projekat takođe potpisuju ShoP Architects, a investitor je opet JDS Development Group. Objekat nazvan 111 West 57th Street ima planiranu visinu od 433 metra, a odnos visine i širine biće 24:1.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *