Nemačka firma Aqua Jet razvila je proizvod za čišćenje krovova parom pod jakim pritiskom. Rezultati su veoma vidljivi!

S čistim krovovima, kuće izgledaju barem mnogo čistije i novije, ali njihovo održavanje nije ni lak ni jeftin posao. Sada postoji rešenje koje bi makar privremeno moglo da reši ovaj problem i vrati stari sjaj vašem ne baš tako novom krovu – a nadamo se da će uskoro moći da se nađe i kod nas.

Nemačka firma Aqua Jet razvila je proizvod za čišćenje krovova parom pod jakim pritiskom. Firma se, između ostalog, specijalizuje za čišćenje krovova i oluka, uklanjanje mahovine sa istih crepova, pranje pod pritiskom i čišćenje patosa, a pružaju i profesionalne usluge postavljanja završnih obloga.

Drastična razlika između očišćenog i prljavog crepa

Napravica poput usisivača na paru polako se povlači po krovu čime se kompletna površina temeljno čisti.

Ono što nas u ovom kontekstu najviše zanima jeste tehnologija koju koriste pri čišćenju krovova i uklanjanju mahovine (i ostalih upornih nečistoća) s krovova. Njihov sistem za pranje krova je razvijen da bezbedno uklanja sve vrste mahovine, algi i lišajeva sa svih vrsta krovnih površina, a pritom deluje neagresivno na crepove.

Postupak čišćenja krova

Iz Aqua Jeta naglašavaju da je pre čišćenja potrebno temeljno ispitati stanje u kojem se krov nalazi i zameniti sve oštećene crepove.

Ceo proces podeljen je u nekoliko koraka. Prvi korak je najduži i podrazumeva čišćenje krova sa kompaktnom napravicom poput usisivača na paru koja se polako povlači po krovu i temeljno čisti kompletnu površinu. Kada je krov temeljno očišćen, dodatno se prska sredstvom protiv mahovine koja bi trebalo da uspori njihov rast, a na samom kraju se obrađuje sleme i crepovi na pregibima krova.

Ovaj proces čišćenja je dosta dug, ali sudeći po rezultatima, svakako vredan ulaganja.

U nastavku pogledajte snimak celokupnog procesa:

Kad ste već ovde…