Ana Đurić Konstrakta, predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije u Torinu; Foto: Screenshot RTS
Aktuelno

Arhitektica ovogodišnja predstavnica Srbije na Evrosongu

Pevačica pod pseudonimom Konstrakta, koja je već u polufinalu izazvala veliku pažnju publike na društvenim mrežama zbog svog nesvakidašnjeg nastupa, sa pesmom „In corpore sano“ predstavljaće Srbiju u maju ove godine na Pesmi Evrovizije u Torinu.

Konstrakta ili Ana Đurić, rođena 1978. godine, svoju muzičku karijeru započela je u bendu Mistakemistake, a od 2007. je jedan od dva ženska vokala sastava Zemlja Gruva, sa kojim je već nastupala na Beoviziji 2009. godine

Međutim, manje je poznat podatak da je Ana po zanimanju arhitektica, a kako je navedeno na njenom Fejsbuk profilu, jedno vreme je radila u struci u beogradskom birou Dva Studio, čiji je jedan od osnivača njen suprug profesor Milan Đurić.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Ana je svojom pesmom oduševila i žiri i publiku; Foto: Screenshot RTS

Konstrukti profesora Šuvakovića

Da stvar bude zanimljivija, čak je i njen pseudonim, za koji je rekla da u prevodu znači racionalno emotivna, vezan za studije na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu.

„Sa jedne strane, nešto sam mnogo brojala slogove, stihove i pravila neke nove reči, konstruisala, to mi je bilo interesantno. To više ne radim. A sa druge, u to vreme sam studirala arhitekturu i na predmetu Istorija umetnosti, koji je predavao profesor Šuvaković, pričalo se o konstruktima, pre svega društvenim. Pa sam ceo svet i sve fenomene gledala kao konstrukt. I sebe i pesme. Eto, nema misterije“, objasnila je u jednom intervjuu svoje umetničko ime, a prenosi „Danas“.

Nema zdravstvenu knjižicu, a za nastup u Torinu će uplatiti privatno zdravstveno osiguranje.

Na pitanje da li se od muzike može živeti u Srbiji, pre par godina je odgovorila da je moguće, „mada zarada nije baš srazmerna uloženom radu“.

U braku sa arhitektom Milanom Đurićem ima ćerku Lenu i sina Nikolu. Pre 10 godina je u jednom intervjuu istakla da potrebu za klabingom zadovoljava na nastupima, a da obožava kada vreme provodi sa porodicom.

Nema zdravstvenu knjižicu, kao što pominje i u pobedničkoj pesmi za Evroviziju. Kako je rekla novinarima posle izbora, za nastup u Torinu će uplatiti privatno zdravstveno osiguranje.

Izabrali smo za vas…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

1 komentar

  1. miki

    konačno originalnost, kultura i sofisticiranost na visokom nivou niotkuda ide na svetski vašar predstavljajući našu zemlju! supruga, majka, arhitekta, konceptualni umetnik, muzičar, lepa žena, koleginica, moja komšinica … oduševljen sam još od zemlje gruva, ipak su čuda moguća! pozdrav bračnom paru inženjera ponos srbije i mog beograda !

Оставите одговор

Obavezna polja *