Arhitektura

Najbolje arhitektonske fotografije uslikane iPhoneom

Pogledajte ko je odneo titulu najbolje fotografije napravljene popularnim Apple telefonom za 2016. godinu.

Poznato je da su kamere ugrađena u iPhone jedne od najkvalitetnijih na tržištu mobilnih telefona. Stoga nije čudo da se organizuju specijalna takmičenja za iPhone fotografe. Jedna od takvih jeste i The iPhone Photography Awards (IPPAWARDS) koji su objavili pobednika za najbolju arhitektonsku fotografiju napravljenu iPhoneom u 2016. godini.

Cillin Perera
Cillin Perera

Takmičenje, koje je počelo 2007. godine, odnosno, iste godine kada je i izašao prvi iPhone, prvo je i najdugoročnije foto takmičenje s popularnim Apple telefonom.

 

Tokom devet godina, birane su najbolje fotografije snimljene sa uređajima iz Apple ponude (iPhone, iPad i iPod) i to iz različitih oblasti kao što su životinje, pejzaži, mrtva priroda, ljudi i arhitektura.

 Felicia Williams
Felicia Williams

Ovogodišnji pobednik iz kategorije Arhitektura je Jian Wang iz Pekinga, sa svojom fotografijom China Red, snimljenom u Beijing Olympic Park, piše ArchDaily.

Jian Wang
Pobednik: Jian Wang

Drugo i treće mesto osvojio je isti iPhone fotograf Patryk Kuleta iz Poljske. Obe fotografije su iz Kuletine serije Modern Cathedrals, koje u slojevima prikazuju istorijske katedrale u Varšavi i Salzburgu.

Patryk Kuleta
Patryk Kuleta
Patryk Kuleta
Patryk Kuleta
James Binns
James Binns
Eric Mueller
Eric Mueller
Alexander Vu
Alexander Vu
Yuzhong Ge
Yuzhong Ge

Pogledajte IPPAWARDS pobednike iz svih kategorija za 2016. godinu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *