Čelična konstrukcija obložena staklom nosiće veliku salu hotela, bazen i galerijski prostor u procepu između dva dela zgrade.

Arhitektonski biro Aedas predstavio je planove za izgradnju impresivnog solitera na Tajvanu. Građevina visoka oko 200 metara podeljena je u dva dela koje spajaju viseći vrtovi i staklene konstrukcije.

Arhitekte su inspiraciju za ovaj neobičan dizajn našle u logou banke Taichung Commercial Bank – a to je kineski simbol 中 koji označava centar, odnosno, sredinu. Sedište pomenute banke biće smešteno upravo u ovoj zgradi. Pogledajte kako to izgleda!

Procep između dve zgrade biće obogaćen visećim vrtovima.

Soliter će postati i dom luksuznog hotela od pet zvezdica. Podela zgrade na dva odvojena sektora će se ovde pokazati kao vrlo praktična, jer će tako velika sala hotela i bazen fizički moći da se odvoje od ostatka zdanja.

Čelik i staklo

Naime, velika sala hotela, bazen, galerijski prostori i razne druge zanimljivosti naći će se upravo u procepu između dva dela zgrade, a nosiće ih čelična konstrukcija koja će biti obložena staklom. Ceo ovaj deo biče obogaćen visećim vrtovima.

Kako piše Archinet, posebna pažnja biće posvećena uređenju krovne terase gde će se naći restoran i VIP loža. Krov će takođe biti bogat zelenilom i pružaće zanosni pogled na okolinu.

Sa ovim dizajnom, studio Aedas osvojio je nagradu u kategoriji visokih građevina na ovogodišnjem događaju MIPIM/The Architectural Review Future Project Awards.

Nacrt solitera sa pojedinačnim sektorima, Aedas

Kad ste već ovde…