Arhitektura

Ovako će izgledati najveća drvena zgrada u SAD

Najveća američka građevina od drvene konstrukcije biće poslovni objekat i nalaziće se u gradu Njuark u saveznoj državi Njudžersi.

Kanadski studio Michael Green Architecture prezentovao je planove za veliki kancelarijski kompleks od drveta koji će biti formiran kao kompleks tri volumena visine šest, osam i jedanaest spratova. S površinom od 46.451 kvadratni metar očekuje se da će ovaj objekat, kada se izgradi, poneti titulu najvećeg objekta u Sjedinjenim Američkim Državama koji je izgrađen korišćenjem drveta kao primarnog građevinskog materijala.

Arhitekte su izabrale drvo što zbog održivosti što zbog kvaliteta i brzine izgradnje.

Objekat će biti duplo veći od objekta u Mineapolisu, koji je takođe potpisuje studio Michael Green Architecture, i koji je do sada nosio epitet najveće zgrade od drveta u SAD, piše Dezeen.

Kroz predstavljene rendere, može se uočiti da će drvo biti potpuno izloženo u enterijeru dok će veliki prozori na fasadi i centralni atrijum sa staklenim krovom obezbediti dovoljno prirodnog osvetljenja.

Arhitektonska firma projektovala je ovaj objekat komercijalne namene prema zahtevu kompanije za nekretnine Lotus Equity Group. Zgrada će biti deo novog trga Riverfront, koji će se prostirati na površini od 4,8 hektara.

Celokupan projekat Trga Riverfront imaće ekološki karakter tako da su arhitekte za gradnju izabrale drvo što zbog održivosti što zbog kvaliteta i brzine izgradnje.

„Dobre zgrade su dobri susedi i mi predviđamo održivu, efikasnu i arhitektonski zapanjujuću budućnost Njuarka.“, rekle su arhitekte.

Projekat Trga Riverfront će sadržati stambeni kompleks od 2.000 stambenih jedinica, mnoštvo kancelarijskog prostora, hotel, objekte kulture i funkcionalno osmišljen javni prostor.

Početak gradnje očekuje se ove godine.

Rendering: Michael Green Architecture/ Lotus Equity Group

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *