Arhitektura

Frenk Geri projektuje novo sedište Fejsbuka u Londonu

Na londonski King’s Cross stiže još jedan softverski gigant.

Fejsbuk je nedavno završio pregovore oko izgradnje njihovog novog predstavništva u Londonu, a prema izveštajima časopisa The Times i Architects’ Journal objekat će potpisati slavni arhitekta Frenk Geri.

Projekat opisan kao “rastući prostor” omogućiće kompaniji da adekvatnije širi svoje evropsko prisustvo. Novo predstavništvo trebalo bi de bude organizovano u sklopu četiri objekta na King’s Crossu, delu grada u kom Gugl gradi svoj kampus od jedanaest spratova, prema projektu BIG-a i Heatherwick Studios.

Budući Google kampus u Londonu

Frenk Geri projektovao je i centralu Fejsbuka u Kaliforniji.

Nadležni iz Fejsbuka izjavili su da će razmotriti saradnju s firmom Gehry Partners o prilagođavanju dva objekta na lokaciji koje su projektovali Bennetts Associates i koji bi trebalo da budu izgrađeni sledeće godine, kao i o potencijalnoj slobodnostojećoj zgradi na susednoj parceli.

Plan Bennetts Associates za njihov projekat na King’s Crossu

Do 2024. godine

Ovaj projekat nije prva saradnja između Fejsbuka i slavnog arhitekte. Frenk Geri je već radio na centralnom sedištu kompanije u kalifornijskom Menlo Parku. A ako su izveštaji tačni, londonsko predstavništvo, sa ukupnom površinom od 65.000 kvadratnih metara, biće veće od kalifornijskog čija je površina „svega“ 40.000 kvadratnih metara.

Pretpostavlja se da će projekat na King’s Crossu biti završen između do 2024. godine.

Foto, rendering: Flickr/Google/Bennetts Associates

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *