Materijali

Ova plastična traka debljine lista papira jača je i od čelika

Višenamenska traka Braeön savitljiva je poput kanapa, a u isto vreme ima zateznu čvrstoću veću od čelika.

Tim inženjera razvio je Braeön, višenamenski proizvod koji će se moći koristiti kako u domaćinstvu, tako i kao deo majstorskog alata ali i za planinarsku opremu.

Ova traka je zapravo termoplastični polimer koji se prilikom zagrevanja oblikuje u željenu formu, da bi nakon hlađenja dobila takve karakteristike da se može koristiti kao sastavna veza lanaca, za nošenje tereta, vuču, ali i kao priručni deo medicinske opreme kod sportskih povreda i u bezboj drugih svrha.

Traka postaje jača u kontaktu s vodom ukoliko tečnost nije topla, jer dodatna hladnoća vode pogoduje jačanju strukture.

 

Četvoročlani tim, koji je napravio traku Braeön, ima zajedno preko 100 godina iskustva u razvoju plastike i kompozitnih materijala, piše Designboom.

Traka Braeön se isporučuje u limenim pakovanju u rolni od 6 metara. Traka se po potrebi može bojiti, a njena veoma bitna karakteristika jeste vodonepropusnost. Njena struktura postaje čak jača u kontaktu s vodom ukoliko tečnost nije topla, jer dodatna hladnoća vode pogoduje jačanju strukture.

Tim koji iza stoji trake Braeön toliko veruje u svoj proizvod da su nakon uspešnog podizanja betonskog bloka teškog nekoliko tona, izazvali i dizače tegova. Dali su im zadatak da zajedničkim snagama pokidaju traku ali bez korišćenja drugih materijala. Naravno, traka Braeön je pobedila.

Pogledajte i kako se ova traka može koristiti u svakodnevnom životu:

https://www.youtube.com/watch?v=i4uz_v55Su4

Ovaj proizvod podržan je od strane Kickstartera pa i vi možete učestvovati u njegovom finansiranju.

Korisni linkvi na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *