Dešavanja

Arhitektura iz drugog ugla – Prvi webinar kompanije Wienerberger koji ne smete propustiti

U cilju da arhitekturu i građevinsku industriju u Srbiji podigne na viši nivo, kompanija Wienerberger doo Kanjiža, pokrenula serijal webinara pod nazivom „Arhitektura iz drugog ugla“. Kroz niz stručnih predavanja diskutovaće se o gorućim pitanjima opstanka i prosperiteta u novim vremenima.

Zašto su se ustaljeni obrasci profesionalnog delovanja naglo promenili? Zašto fokus arhitekture i građevinske industrije u Srbiji ne može biti više samo na pojedinačnim proizvodima i uslugama? Zašto su nam potrebna sistemska rešenja u projektovanju i izvođenju? Zašto su nam potrebne poslovne strategije, strateško oglašavanje i BIM izvršni plan? Zašto?

Ko obrazuje tržište, poseduje tržište. Tržište u Srbiji obrazovali su investitori, izvođači, prodavci, majstori i starlete, a najmanje arhitekte. Međutim, u kovitlacu nepredviđenih događaja, tržište (a naročito tržište premijum stambenih nekretnina, ugostiteljskih objekata visoke kategorije i poslovnog prostora A klase) spremno je i očekuje korenite promene unapređenja standarda i kvaliteta. Da li smo kao struka spremi da iskoristimo priliku?

U nameri da arhitekturu i građevinsku industriju u Srbiji podigne na viši nivo, kompanija Wienerberger doo kanjiža pokrenula je seriju webinara pod nazivom „Arhitektura iz drugog ugla“. Cilj webinara jeste da se o važnim arhitektonskim temama i gorućim pitanjima govori iz drugog, nearhitektonskog ugla – iz perspektive ekonomije i novca.

Šta su teme, ko su predavači?

Kombinacija tema i predavača prvog seminara je vreli letnji miks:

  • Darko Mijatović, produkt menadžer u kompaniji Wienerberger Srbija, govoriće o prednostima primene sistemskih rešenja u projektovanju i izvođenju.
  • Vladimir Đorić, partner i finansijski direktor u ZABRISKE STUDIO, govoriće o arhitekturi u biznisu i biznisu u arhitekturi, te kako arhitekte investitoru mogu kreirati dodatnu ekonomsku vrednost i uvećani profit.
  • Dragan Marković, menadžer za razvoj Portala Gradnja.rs, govoriće o digitalnim komunikacijama u arhitekturi i kolektivnim zabludama, te zašto arhitekte u Srbiji ne učestvuju aktivno u obrazovanju tržišta.
  • Snežana Savić, operativni direktor kompanije Baldinistudio International, govoriće o BIM-u kao novom jeziku arhitekture i neophodnom preduslovu rada na svim referentnim projektima u zemlji i regionu.

Moderator webinara je Nikola Isakov, marketinški ekspert u kompaniji Wienerberger doo Kanjiža.

Vladimir Đorić, ZABRISKIE Studio i jedan od predavača, na dodeli Best Architectural Firm of the Year 2019

Kako se prijaviti?

Prvi Wienerberger webinar „Arhitektura iz drugog ugla“ je besplatan i biće održan u sredu, 9.9.2020. godine, sa početkom u 19h.

Broj mesta na webinaru je ograničen. Zato osigurajte svoje mesto već sada, popunjavanjem registracionog formulara dostupnog na linku.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *