Softver

Autodesk kupio Innovyze za milijardu dolara

Ovom akvizicijom Autodesk će se pozicionirati kao vodeća kompanija na svetu za projektovanje vodovodnih infrastruktura.

Autodesk je objavio da je potpisao ugovor o kupovini kompanije Innovyze, koja stoji iza softvera za infrastrukturalno modelovanje vodovoda, simulaciju i predviđanja. Pripajanje kompanija čija je vrednost milijardu dolara najveća je u istoriji Autodeska i trebalo bi da ovu kompaniju pozicionira kao pružaoca kompletnog softverskog sistema od početka do kraja u projektovanju vodovodne infrastrukture, piše Zdnet.

Innovyze identifikuje probleme u vodovodnim sistemima pre nego što uđu u kritično stanje.

Sa sedištem u Portlandu, u američkoj državi Oregon, kompanija Innovyze koristila je svoje tehnologije na polju vodovoda i kanalizacije, rečnih upravljanja, kao i u proizvodnim pogonima za projektovanje sistema poput mreža za distribuciju vode, sistema za prikupljanje vode, postrojenje za prečišćavanje voda i otpadnih voda, kao i za sisteme za odbranu od poplava.

Softver kompanije Innovyze korišćen je u gradovima širom Severne Amerike, Evrope, Istočne Azije, Australije i Novog Zelanda, što je rezultovalo mrežom od 3.000 velikih korisnika, istakli su iz Autodeska.

Softver za velike igrače

Plan Autodeska je da u budućnosti kombinuje mogućnosti Innovyzea sa svojim postojećim softverima za dizajn i analizu, uključujući Autodesk Civil 3D, Autodesk InfraWorks i Autodesk Construction Cloud. Njihov cilj je da se velikim igračima u vodnoj industriji ponudi platforma koja će još bolje odgovarati na postavljene zahteve i poboljšati planiranje, a na kraju i podržati modernizaciju vodne infrastrukture na globalnom nivou.

„Oko devet triliona galona vode na godišnjem nivou se izgubi zbog dugotrajnog curenja i pucanja cevi. Međutim ne možemo upravljati onim, niti ga popraviti, što ne možemo da vidimo. Innovyzeov softver i rešenja za upravljanje vodovodnim sistemima pružaju uvid u identifikovanje problema pre nego što uđu u kritično stanje.“, objasnila je Amy Bunszel iz Autodeska.

Autodeskove akvizicije

Pored ove poslednje kupovine, Autodesk je od 2017. godine uložio više od 2,4 milijarde dolara u pripajanje kompanija Assemble, BuildingConnected, PlanGrid, Pype i Spacemaker.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *