Građevinarstvo

B23 Office Park u Beogradu

U centralnoj zoni Novog Beograda, tik uz auto-put Beograd-Zagreb, završava se poslovna zgrada B23 Office Park arhitektonskog studija OFF.

Sa približno 57.000 kvadratnih metara površine, ova zgrada se sastoji od četiri kule povezane međusobno atrijumima u više nivoa sa devet panoramskih liftova. Blokovi koji su orijentisani prema vertikalnim koridorima obezbeđuju visok nivo fleksibilnosti u kreiranju poslovnih jedinica.

Projekat poslovne zgrade poštuje nove standarde po pitanju zaštite životne sredine pa se i B23 uklapa u skup tzv. zelenih objekata. Svi ugrađeni elementi, materijali, instalacije i kontrolni sistemi su tako isprojektovani da što manje zagađuju okolinu.

Zgrada raste iz garaže koja ima dovoljno mesta za parkiranje. Duž cele visine protežu se zelene površine koje obogaćuju prostor kiseonikom i stvaraju barijeru prema veoma prometnoj ulici.

Prizemlje i galerija obezbeđuju prostor za recepciju, kongresne sale i neformalne sastanke. Kancelarije na spratovima su otvorenog tipa što obezbeđuje preglednost a može im se pristupiti preko liftova i stepenišnih koridora. Na vrhu objekta nalazi se i heliodrom.

 


 

首钢“水晶鞋”
首钢“水晶鞋”
Situacija
Situacija

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

3 komentara

 1. TOma

  Kad se otvara ovaj objekat B23?

 2. Milica

  Puko Verano ko zvečka..

 3. Miki

  Što ne bi i Verano platio milion eura za ružnoću ?
  Ko je taj Verano !?!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *