Neobder EDGE East Side u Berlinu; Vizuelizacija: EDGE
Svetski projekti

Od prizemlja do vrha za 20 sekundi: Kula od 142 metra sa panoramskim pogledom na istočni Berlin

Zgrada sa 14 liftova, 36 spratova i 65 hiljada kvadrata ugostiće 3.400 zaposlenih u Amazonu i postaće jedna od prvih „zdravih zgrada“ u nemačkoj prestonici.

Treća najviša zgrada u nemačkoj prestonici, neboder od 142 metra rađen prema projektu Bjarke Ingels Group (BIG), trebalo bi da bude završena do 2023. godine.

Smešten u blizini stanice Varšauer i Mercedes-Benz Arene, EDGE East Side će biti vertikalno čvorište od 65.000 kvadratnih metara koje povezuje dva najživopisnija umetnička kvarta u Berlinu – Fridrihshajn i Krojcberg.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Zgrada će povezati dva najživopisnija umetnička kvarta u Berlinu; Vizuelizacija: EDGE

Panoramski pogled na istočni Berlin

Kombinujući savremene urbane zahteve i prirodne elemente, struktura će imati panoramski pogled od 360 stepeni na istočni Berlin i 36 spratova kancelarijskog prostora.

Određeni delovi će služiti organizacijama ili pojedincima koji se prvenstveno fokusiraju na održivost, obrazovanje ili društvena pitanja, a planirano je da toranj ugosti i Amazonove kancelarije, koji će moći da prime do 3.400 zaposlenih, piše ArchDaily.

Amazonove kancelarije moći će da prime do 3.400 zaposlenih; Vizuelizacija: EDGE

EDGE će sadržati prostore za raznovrsnu upotrebu na pet spratova, koji će biti dostupni kompanijama svih oblika i veličina.

Kao deo novog talasa usmerenog na „zdrave“ zgrade – koje prihvataju ideju da kancelarije ne samo da treba služe funkciji, već je potrebno i angažovanje lokalne zajednice – prva četiri nivoa objekta EDGE biće dostupna široj javnosti kako bi se stvorila nova gradska tačka okupljanja.

Uz to što će se stvoriti ambijent da se ugoste firme poput Amazona, EDGE će sadržati prostore za raznovrsnu upotrebu na narednih pet spratova, koji će biti dostupni kompanijama svih oblika i veličina.

Prva četiri nivoa objekta biće dostupna široj javnosti; Vizuelizacija: The Edge

Od prizemlja do vrha za 20,6 sekundi

Fasadu ove višespratnice u potpunosti će objediniti aluminijumska zid zavesa sa dvostrukim slojem sa integrisanim automatskim roletnama.

Terase, postavljene u intervalima duž tri trake u nizu, obavijaju zgradu i pružaju prisustvo zelenila u javnim i polujavnim prostorima.

Čak 14 liftova će saobraćati između 36 spratova, i to brzinom od 21,6 km/h, odnosno od prizemlja do vrha zgrade stizaće se za 20,6 sekundi.

Fasadu objedinjuje aluminijumska zid zavesa sa dvostrukim slojem; Vizuelizacija: EDGE

Zgrada ima platinastu pre-sertifikaciju od strane Nemačkog saveta za održivu gradnju, kao i ciljani WELL v2 Core & Shell Gold sertifikat.

Planirano je da se urbanističko planiranje i garantovanje kvaliteta arhitekture revidiraju tokom razvoja projekta kroz saradnju sa Berliner Baukollegiumom (srp. Berlinski komitet za gradnju).

Zgrada ima platinastu pre-sertifikaciju od strane Nemačkog saveta za održivu gradnju, kao i ciljani WELL v2 Core & Shell Gold sertifikat dobijen od strane Međunarodnog instituta za izgradnju WELL.

Projekat je fokusiran na ekološki osvešćen dizajn, pa je prisutna upotrebe kružnih proizvoda i materijala bez VOC.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *