Blok D na Bulevaru Evrope; Render: Kaiserbold
Novi objekti

Blok D u Novom Sadu – novih 280 stanova na najdužem gradskom bulevaru

Bulevar Evrope, na uglu sa ulicom Laze Nančića i Servo Mihalja, dobija novi stambeni blok – Blok D.

Novosadska kompanija Dijagonala doo, krenula je u izgradnju Bloka D čiju izgradnju finansira investitor DijagonInvest doo. Blok D gradiće se po projektu arhitekte Mirka Pavlovića i Gorana Grujića iz arhitektonskog biroa mARHi. Balkoni u aluminijumu u boji drveta kao i smaknuti prozori u beloj stolariji s crnim okvirom, čine arhitekturu objekta vizuelno zanimljivom.

Blok D čini 6 lamela sa 280 stanova kojima će biti dostupno oko 350 parking mesta u garaži i na dvorišnom parkingu u sklopu kompleksa. Velika garaža i parking zona u dvorištu zadovoljavaju uslove da za svaki stan i poslovni prostor u sklopu objekta bude obezbeđeno parking mesto. Zanimljivo je da jedan deo garažnog prostora rezervisan za motore i bicikle. Novi stambeno-poslovni kompleks ima i 800 kvadratnih metara raspoloživog poslovnog prostora.

Lokacija

Zvanično najduži bulevar u Novom Sadu, Bulevar Evrope, trenutno je jedna od najznačajnijih novosadskih saobraćajnica. Izgrađen na nekadašnjoj trasi pruge Novi Sad-Subotica, dobra je veza sa auto-putem, ali i ostalim delovima grada. Prema urbanističkom planu, ovaj bulevar nastaviće se u pravcu Ribarskog ostrva preko koga bi trebalo da nikne novi most koji će spojiti upravo Bulevar Evrope sa Sremskom Kamenicom.

Projektnim planom kompleksa vodilo se računa o ambijentalnom uklapanju u uži i širi urbanistički kontekst Adamovićevog naselja. U neposrednoj blizini kompleksa nalaze se pošta, autobuska stanica, marketi, vrtići, dečije igraonice, restorani, park, kao i dve osnovne škole.

Zgradom dominiraju balkoni i smaknuti prozori; Render: Kaiserbold

Energetska efikasnost

Pozicioniranje, orijentacija, oblik i struktura objekta, korišćenje prirodnih resursa (prirodno osvetljenje), dobra spoljna izolacija, upotreba energetski efikasnih i kvalitetnih građevinskih materijala – ovo su principi održive gradnje koji će biti primenjeni pri izgradnji Bloka D. Da su svi stanovi u okviru ovog bloka energetski efikasni garantuje energetski pasoš – sertifikat koji je potvrda odgovornog pristupa za životnu sredinu. Blok D ispunjava zahteve za „B“ energetski razred.

Sve boje novog bloka

Dodatnu notu autentičnosti lamelama u okviru Bloka D daju i boje u enterijeru zajedničkih prostorija (ulaza i hodnika). Osim što utiču na atmosferu u enterijeru i doprinose posebnoj estetici prostora, one boje i raspoloženje. Tako će lamele od 1 do 6 biti u sledećim bojama: zelena, žuta, plava, ljubičasta, crvena i bela.

Balkoni u aluminijumu u boji drveta kao i smaknuti prozori u beloj stolariji sa crnim okvirom, čine arhitekturu objekta vizuelno zanimljivom.

Budući izgled Bloka D u Novom Sadu; Render: Kaiserbold

Oprema u stanovima

Veća osvetljenost stambenih jedinica, na svim etažama, postignuta je svetlom visinom od 270cm i velikim
staklenim površinama. Spoljna stolarija izvodi se od sedmokomornih PVC profila nemačke proizvodnje, zastakljenih troslojnim niskoemisionim termo staklom I klase punjenim argonom. Roletne se na svim prozorima izvode od aluminijumske termo lamele koja je ispunjena poliuretanom, dok se upravljanje vrši na eletkro pogon.

Unutrašnja stolarija izvodi se u završnoj obradi od furnira u prirodnim tonovima hrasta. Ulazna sigurnosna vrata su takođe u završnoj obradi od furnira u prirodnim tonovima hrasta, snadbevena sa savremenim švajcarskim KABA sigurnosnim sistemom brava, atestirana na protiprovalnost. Posebnu toplinu u stambenim jedinicama odaje prirodna podna obloga izvedena od hrastovog drveta – višeslojni parket I klase u tamnijim tonovima, proizvođača tipa DRVOPRODEX, LAMAR.

Podne i zidne obloge u sanitarnim čvorovima, kuhinjama i ostavama stambenih jedinica izvedene su od granitne keramike I klase, renomiranih italijanskih proizvođača kao što su Marazzi, Mirage, Novabell i drugi

Sanitarni čvorovi su snadbeveni modernom sanitarnom opremom renomiranih nemačkih proizvođača: WC šolja i Soft Close daska proizvođača Villeroy & Boch, baterije GROHE, ugradni vodokotlić proizvođača Geberit.

Useljivo krajem sledeće godine

Izgradnja Bloka D je počela je julu 2019. godine, dok se završetak Lamele 1 očekuje u decembru 2020. godine. Više informacija o Bloku D možete pronaći ovde.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

7 komentara

 1. Dragan

  Zna li se cena kvadrata?

 2. Johan

  Uzeti u sivoj fazi i srediti po svom ukusu i jeftinije izadje…

 3. todor

  šta reći jbte,smaknuta arhitektura sa smaknutim prozorima a tek balkoni, ružno da boli!

 4. Nikola

  Odlično izgleda, a oprema im je uvek maksimalna. I retki su koji rade vise plafone tj 270 cm.

 5. Jasna

  Trenutno najkvalitetniji investitor u gradu

 6. Dragana

  Po karakteristikama ovo će biti jedna od najkvalitetnijih zgrada u Novom Sadu! Ovaj grad i zaslužuje tako nešto. Vođena ranijim iskustvom,Dijagoninvest definitivno opravdava cenu-kvalitet. Svaka čast za sve inovacije u gradnji!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *