A-frame montažne kuće; Foto: Cabin Koncept
Aktuelno

Potražnja za A-frame montažnim kućama ne jenjava sudeći po čitanosti

Statistika za mesec avgust govori da su posetioci portala Gradnja bili zainteresovani za kuće u prirodi i nove hotele, ali za aktuelne teme poput Slavije.

U poslednjih par godina, A-frame montažne kuće postale su izuzetno tražene na domaćem tržištu. Ne samo da se grade u rekordnom roku, već su i cenovno jako pristupačne.

Iako popularne, mali broj proizvođača montažnih kuća se bavi njihovom izradom i montažom. Neki od njih su se nažalost ispostavili kao prevaranti koji su uzimali avans a nikada nisu završili svoje projekte. Stoga budite oprezni kome sa kojim firmama sarađujete i obavezno proverite da li su im računi u blokadi.

Sudeći po čitanosti u mesecu avgustu na našem portalu, upravo je tekst o tom kako se grade A-frame montaže kuće privukao najveću pažnju. Ali krenimo redom – od začelja liste!

Ovo su pet najčitanijih tekstova u avgustu 2023.

5. Hotel na ostrvu Mamula

Hotel Mamula Island; Foto: Mark Anthony Fox

Tvrđava Mamula iz 19. veka, smeštena na ostrvu Lastavica na ulazu u Bokokotorski zaliv u Crnoj Gori, koja je u Drugom svetskom ratu bila koncentracioni logor, bezmalo osam decenija kasnije pretvorena je u luksuzni hotel-ostrvo Mamula Island po projektu biro Enforma.

Ovaj butik hotel, koji na raspolaganju ima 26 soba, šest apartmana, holistički spa i wellbeing sadržaje, privukao je pažnju javnosti i postavljalo se pitanje da li je u nekadašnjem logoru uopšte trebalo praviti hotel. Ceo tekst pročitajte ovde

 

4. Projekat Slavija

Vizuelizacija: Remorker Architects

Prašina koju je podigao projekat Slavija sredinom avgusta meseca još uvek se nije slegla. Naime, višedecenijski projekat na uobličavanju najpoznatijeg gradskog trga u Beogradu dobija svoj svoj epilog u vidu projekta zvanog King’s Circle Residence kojeg finansira Dejan Stanković.

Projekat potpisuju biroi CEP i Time studio dok je fasadu osmislio Remorker architects. Ceo tekst pročitajte ovde

 

3. Hotel na Kopaoniku kod Gobelje

Vizuelizacija: Bureau Cube Partners

Iako je leto bilo u punom jeku, u avgustu je vašu pažnju privukao projekat novog hotela na Kopaoniku kod Gobelje kojeg potpisuje Bureau Cube Partners.

Posebna specifičnost rizorta jeste stakleni bazen koji izlazi iz objekta, a oslonjen je na dva stuba koji simuliraju stablo drveta razuđenih grana. Ceo tekst pročitajte ovde

 

2. Kuća na Popovici

Iz sukoba starog i novog rodila se nova arhtitektura koja godi oku; Foto: Relja Ivanić

Od tipične sremske vinogradarske kuće na Popovici je nastao objekat koji se svojom pojavnošću u isto vreme i ističe i uklapa u idilični pejzaž Fruške gore.

Projekat potpisuje beogradska arhitektonska praksa 4MIND Architecture koja je puno pažnje posvetila projektu i nalaženju autohtonih materijala i majstora. Ceo tekst pročitajte ovde

 

1. Kako se grade A-frame montažne kuće

Cabin Koncept montažne kuće se proizvode u 5 osnovnih modela

I kao što smo napisali, najviše pažnje u avgustu na našem portalu privukao vam je tekst o A-frame montažnim kućama.

Sa svim detaljima projektovanja, izgradnje i opremanja A-frame montažnih kuća upoznao nas je arhitekta Petar Nešićiz firme Cabin Koncept. On sa svojim timom nudi celovita arhitektonska rešenja, tipske projekte, ali i izgradnju unikatnih kuća prema specifičnim zahtevima klijenta. Ceo tekst pročitajte ovde

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Miki Milane

    Kuće, vikendice, veliki kompleksi, luksuzno stanovanje – stanje nepromenjeno.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *