Polet Keramika s pogonom za proizvodnju keramičkih pločica, fabrika je koja ima 40 godina tradicije proizvodnje; Foto: NEXE
Aktuelno

Zaustavlja se proizvodnja keramičkih pločica u fabrici Polet u Novom Bečeju

Poznati proizvođač keramičkih pločica će, kako najavljuje, nastavljati da ispunjava sve preuzete obaveze prema kupcima i dobavljačima.

U skladu sa Strategijom NEXE Grupe, doneta je odluka da se s danom 15.09.2023. zaustavlja proizvodnja keramičkih pločica u fabrici Polet – Keramika d.o.o. Novi Bečej.

NEXE Grupa krajem 2022. godine usvojila je Strategiju Grupe za razdoblje 2022-2030, a kako bi bila spremnija na aktuelne tržišne okolnosti te osigurala dugoročan razvoj i održivost poslovanja.

Definisan je plan strateških aktivnosti Grupe za razdoblje do 2030. koji optimalno uzima u obzir organizacione i finansijske resurse kompanije.

Konkretno, strategijom su definisana područja kroz koja će NEXE Grupa stvarati dodatnu vrednost, među kojima je i tržišna orijentisanost koja podrazumeva i optimizaciju poslovnog portfelja koje će biti realizovano i kroz ovu odluku, navodi se u saopštenju.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Pločice iz Poleta

Deo zaposlenih ostaje u grupi

Važan deo procesa realizacije odluke o zaustavljanju proizvodnje u Polet – Keramici d.o.o. su i organizacijske promene, te je predviđeno da deo zaposlenih svoj radni odnos nastavi u ostalim članicama NEXE Grupe u Srbiji, dok će ostatku zaposlenih biti ponuđene adekvatne otpremnine.

Istovremeno, Polet – Keramika d.o.o. će nastavljati ispunjavati sve preuzete obaveze prema kupcima i dobavljačima.

U skladu sa Strategijom NEXE Grupe, Uprava intenzivno razmatra alternative za ovu proizvodnu lokaciju, uključujući i razvoj novih proizvodnih delatnosti na istoj, navodi se u saopštenju za medije.

Preko 40 godina postojanja

Članica NEXE Grupe, Polet-keramika d.o.o. iz Novog Bečeja je 2021. godine obeležila 40. godina poslovanja na tržištu Srbije i regiona. Tom prilikom su najavljene investicije u nove, najsavremenije tehnologije i opremu, koje su neophodne da bi se držao korak sa moćnom konkurencijom koja funkcioniše u državama koje su u okruženju.

Ipak, sada je doneta odluka da se proizvodnja ugasi što nije dobra vest za građevinsku industriju.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *