Polet Keramika s pogonom za proizvodnju keramičkih pločica, fabrika je koja ima 40 godina tradicije proizvodnje; Foto: NEXE
Promo

NEXE u Srbiji – Lepa priča o rastu, ulaganju i saradnji

Poslovni sistem NEXE danas u Srbiji zapošljava više od 550  ljudi, a svoje poslovanje započeo je 2003. godine investicijom u kompaniju AD Polet iz Novog Bečeja. Tim pojačanjem u grupaciji NEXE koje uključuje proizvodnju crepa u Novom Bečeju i proizvodnju cigle u Sremskim Karlovcima kao i proizvodnju keramičkih pločica Polet Keramika iz Novog Bečeja, NEXE je započeo investicioni ciklus koji traje i danas. U sistem se u međuvremenu uključio NEXE beton sa proizvodnjama betona u Novom Sadu i Beogradu.

Zaposleni iz Srbije čine 32% ukupnog broja zaposlenih u NEXE poslovnom sistemu. Ulaganjem u razvoj i obrazovanje svojih zaposlenih, NEXE stvara dodanu vrednost, kako za same zaposlene, fabrike, tako i za  čitavu zajednicu u kojoj deluje. Kako bi u potpunosti zadovoljio uslove i zahteve svih lokalnih zajednica u kojima posluje, NEXE se obavezao na kontinuirano unapređenje proizvodnih procesa u cilju većeg stepena zaštite životne sredine, potrošnje energije i poboljšanja energetske efikasnosti.

Do danas je u Srbiji samo kroz akvizicije, NEXE realizovao ulaganja u iznosu od 35,6 miliona eura, dok je od 2003. godine do danas u modernizaciju proizvodnje, zaštitu životne sredine i unapređenje svih poslovnih procesa u kompanije u Srbiji, uložen gotovo dvostruko veći iznos, čak 65,03 miliona eura. Jedan od značajnijih  primera ulaganja u Srbiju seže u 2009. godinu kada je u pogon za proizvodnju betona u Novom Sadu uloženo 2,5 miliona eura. Za NEXE je to bila prva greenfield investicija u Srbiji.

Povezani članci:

NEXE beton – realizacija projekata kao potvrda kvaliteta

NEXE beton u Srbiji posluje već više od 12 godina i čini bitnu kariku u realizaciji različitih projekata. Bilo da se radi o projektima iz segmenta obnovljivih izvora energije, prečistača otpadnih voda, stambenih i poslovnih objekata, mostova i autoputeva ili domova lokalnog stanovništva, NEXE beton stoji na raspolaganju s celokupnim asortimanom, znanjem i iskustvom.

Ulaganja u osavremenjivanje proizvodnje kontinuirana su, pa je tako proizvodnja u Novom Sadu potpuno automatizovana s radnim kapacitetom od 80 m³/h svežeg betona. Zbog povećane tržišne potražnje za proizvodima, krajem septembra 2009. godine NEXE beton se proširio i na područje Beograda, gde poseduje dva pogona za proizvodnju betona. Do sada ukupna ulaganja u NEXE beton u Srbiji iznose 6,9 miliona eura.

Polet a.d. – pouzdan partner u modernom građevinarstvu

Zahvaljujući kontinuiranim NEXE ulaganjima čiji je ciklus nastavljen i ove godine, fabrika crepa Polet u Novom Bečeju prepoznata je na tržištu kao pouzdan partner čiji asortiman prati najnovije trendove u građevinarstvu i prilagođen je potrebama tržišta što dokazuje sjajnim izvoznim rezultatima. Investicijom od 275 hiljada eura ojačan je proizvodni kapacitet puštanjem u rad po dve linije za slaganje i klasiranje crepa, čime su povećani pouzdanost linije i sigurnost rada, a smanjeni troškovi održavanja.

Poletova fabrika cigle u Sremskim Karlovcima prepoznata je kao najveći proizvođač cigle i prvi proizvođač euro bloka velikog formata u Srbiji. Kako bi odgovorili zahtevima tržišta za kontinuiranim povećanjem kvaliteta proizvoda, uvažavajući sve veću potražnju za blokovima velikog formata tj. termo blokovima, NEXE je u ovoj fabrici protekle godine realizovao projekat ugradnje robota u pogonu 2. Uloženo je u automatsku liniju s dva Fanuc robota za razlaganje i pakovanje paleta. Kupljen je i jedan Fanuc robot za razlaganje vagona sa suvim poluproizvodom, što ukupno predstavlja investiciju od 550 hiljada eura.

 

Polet Keramika – tradicija s odgovorom na tržišne izazove

Polet Keramika s pogonom za proizvodnju keramičkih pločica kapaciteta 2,5 miliona m2, fabrika je koja ima 40 godina tradicije proizvodnje, a na tržištu nudi keramičke pločice proizvedene tehnologijama monocottura, bicottura i monoporosa. Posebna se pažnja pridaje dizajnu, kao odgovor na izazove koje pred njih stavlja današnje tržište. Tako su prisutni motivi prirodnih materijala poput drveta, kamena, mermera i cementa, a tu su i nove, veće dimenzije zidnih pločica, danas veoma tražene na tržištu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *