Građevinarstvo, Promo

Stubovi koji štite centralna gradska jezgra od vandala

U Srbiji se od sada mogu naći proizvodi koji obezbeđuju kontrolu pristupa vozilima u privatnim i javnim područjima.

Nemile scene terorističkih napada vozilima u evropskim metropolama ali i nedavna nasilnička vožnja usred Knez Mihailove, postavljaju pitanje bezbednosti pešaka u centralnim gradskim jezgrima. Srećom, rešenje postoji – i ono je vrlo efikasno!

Italijansko preduzeće Pilomat poznato je u svetu kao vodeći dobavljač stubova, blokada za prolaz vozila, podiznih rampi i naprava za bušenje pneumatika. Ovi proizvodi, koji služe kontroli pristupa vozilima u komercijalnom i javnom području, sada se nude pod markom Hörmann jer je ova renomirana nemačka kompanija preuzela Pilomat krajem 2016. godine.

Stubovi se podižu i spuštaju hidraulično ili elektromehanički. Koriste se za kontrolu pristupa vozilima u privatnim i javnim područjima, kao na primer pešačkim zonama, parkinzima i poslovnim prostorima.

Obezbeđenje bušenjem guma

Novi Hörmannov program proizvoda obuhvata dve linije proizvoda: Security LineHigh Security Line. Prvi služe za kontrolu pristupa vozilima u privatnim i javnim područjima, kao na primer pešačkim zonama, parkinzima i poslovnim prostorima.

Proizvodi High Security Line omogućavaju kontrolu pristupa vozilima u područjima visoke bezbednosti, kao što su objekti vlade, aerodromi, tereni za organizovanje događaja i druga osetljiva područja. U grupu proizvoda High Security Line spadaju pojačani stubovi i blokade za prolaz vozila za maksimalnu širinu prolaza do šest metara, podizne rampe za širinu prolaza do deset metara, naprave koje dozvoljavaju prolaz samo u jednom smeru i sprečavaju prolaz u obrnutom smeru bušenjem pneumatika. Njihova otpornost se potvrđuje međunardno priznatim testovima za sudar od strane nezavisnih instituta za testiranje. U hitnom slučaju je dostupna upravljačka kutija EFO (Emergency Fast Operation), kojom se proizvodi dižu u roku od 1,5 sekundi.

Naprave za bušenje pneumatika dozvoljavaju prolaz samo u jednom smeru. Prolaz u obratnom smeru se sprečava bušenjem pneumatika.

Uniforman dizajn

Kod stubova razlikujemo automatske, poluautomatske, fiksirane i demontažne. Tako se, na primer, može obezbediti teren firme fiksiranim stubovima, dok prolazi mogu da se opreme automatskim stubovima koji se podižu i spuštaju hidraulično ili elektromehanički. Zgodna stvar, koja će se svideti i arhitektama i pejzažnim dizajnerima, jesto to što svi stubovi izgledaju isto bez obrzira kojem tipu pripadaju. Time se dobija jednoobrazno dizajnersko rešenje kontrole pristupa vozilima.

Da bi se omogućila kontrola pristupa vozilima u područjima visoke bezbednosti, svojim proizvodima High Security Line, Hörmann, između ostalog, nudi i pojačane stubove i blokade za prolaz vozila.

Uz proizvode za kontrolu pristupa vozilima Hörmann isporučuje odgovarajući pribor, kao što su kontrolni stubovi, daljinski upravljači, čitači otiska prstiju i još puno toga. Svi automatski proizvodi mogu da se kombinuju Hörmannovom radiotehnikom BiSecur, koja se odlikuje posebno bezbednim postupkom šifrovanja.

Podizne rampe maksimalne širine do deset metara su sastavni deo proizvoda High Security Line. One omogućavaju kontrolisani ulaz i zalaz vozila i pogodne su za visoke frekvencije upotrebe.

Više informacija o proizvodima pronađite ovde.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *