Opremanje

Geberit DuoFresh za ventiliranje kroz WC šolju

Neprijatan miris u toaletu nikome ne prija i kako bi nam vazduh bio čistiji postavljamo osveživače prostorija, međutim oni samo delimično pročiste vazduh. Dobro rešenje bila bi ventilacija u samoj WC šolji koja je pri tom jednostavana za montažu i upotrebu. Geberit je predstavio DuoFresh koji radi na veoma jednostavnom principu.

Kroz ovaj uređaj vazduh se izvlači direktno iz WC šolje putem cevi za njeno ispiranje, prolazi kroz aktivni karbonski filter i prečišćen se vraća u prostoriju kroz bočne otvore na tipki za aktiviranje ispiranja. Neprijatni mirisi se izvlače i neutralizuju na samom mestu  zločina i nemaju mogućnost da se šire po prostoriji. Pomenuta tehnologija omogućava DuoFreshu da radi nezavisno od sistema za ventilaciju prostorije i bez dovoda atmosferskog vazduha. Tako možemo na jednostavan način da uštedimo dosta električne energije, naročito tokom hladnih perioda. Ovo rešenje nudi 20 puta bolju energetsku efikasnost u odnosu na provetravanje prostorija.

Jednostavna montaža Geberitovog DuoFresha u WC šolje skoro svih proizvođača

Uređaj za izvlačenje neprijatnih mirisa ugrađuje se bez dodatnih planiranja i odgovara WC šoljama većine proizvođača. Uključuje se ručno pritiskom na dugme na tipki za aktiviranje ispiranja, a ugrađena upravljačka jedinica isključuje ventilator posle isteka podešenog vremena, tj.deset minuta. DuoFresh uvek dolazi u kombinaciji sa dvokoličinskim ispiranjem, koje se aktivira pritiskom na tipku koja se može otvoriti radi ubacivanja dezinfekcijskog sredstva.

Štiti životnu sredinu

Proizvod kompanije Geberit, DuoFresh nije samo pitanje konfora već je i ispravna stvar u pogledu zaštite životne sredine. Na primer, četvoročlana porodica koja otvara prozor u kupatilu četiri puta dnevno u trajanju od po deset minuta time troši otprilike 44 kWh električne energije godišnje zbog gubitka toplote. Uređaj za izvlačenje neprijatnih mirisa DuoFresh otklanja potrebu za provetravanjem sanitarnih prostorija i ista porodica potrošiće dvadeset puta manje energije nego što je troši uobičajenim provetravanjem uz blago otvoren prozor.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

5 komentara

 1. Neša

  Very cool, very cool 🙂

 2. jasmina

  Ja sam ovo koristila za jednog klijenta i dobro je ispalo. Coveku se svidela prica oko ventriliranja.

 3. baril

  Da li neko zna koliko ovo kosta?

 4. sonja

  Cena vodokotlića je svega oko 2.000 dinara skuplja od običnog geberitovog ugradnog vodokotlića. Ipak dugme za ispiranje je skuplje i košta 25.000 dinara (plastično) ili 40.000 dinara (luksuznije,stakleno). Tako da ukupna razlika između običnog vodokotlića i ovog sa ventiliranjem je oko 300 evra.

 5. Alden Ramusović

  Ovo vrijedi svakog uloženog dinara, upravo radim renoivranje kupatila i ovo je moje idejno riješenje, smao se nadam da ću upravo ovakav model pronaći u svom gradu.

  Lp…

Ostavite odgovor

Obavezna polja *