Cabin Koncept montažne kuće se proizvode u 5 osnovnih modela
Domaći projekti, Izvođenje

A-frame montažne kuće – Kako se grade i koji modeli postoje

Cabin Koncept će od septembra meseca u svojoj ponudi imati i montažne vikendice do 25 m2 za koje, kako kažu, nije potrebna građevinska dozvola.

U poslednjih par godina, montažne kuće postale su izuzetno tražene na domaćem tržištu. Ne samo da se grade u rekordnom roku, već su cenovno jako pristupačne.

Međutim, što se tiče A-frame montažnih kuća, iako popularne, mali broj proizvođača montažnih kuća se bavi njihovom izradom i montažom. Reč je o drvenoj montažnoj kući, sa kosim krovovima, površine od 30 do 100 kvadrata. Obično se grade kao prizemne, a neke imaju galeriju ili sprat.

U sve detalje projektovanja, izgradnje i opremanja A-frame montažnih kuća upoznaje nas arhitekta Petar Nešić, iz firme Cabin Koncept. On sa svojim timom nudi celovita arhitektonska rešenja, tipske projekte, ali i izgradnju unikatnih kuća prema specifičnim zahtevima klijenta.

A-frame kuće prepoznatljive su po svojoj trouganoj formi

Korisni linkovi:

Da li nam možete predstaviti firmu Cabin Koncept?

Cabin Koncept je firma koja se bavi projektovanjem i dizajnom enterijera i eksterijera montažnih i zidanih vikendica. U sklopu projektovanja izrađujemo kompletnu projektnu dokumentaciju za izdavanje građevinske dozvole.

Modeli drvenih montažnih kuća osmišljeni su od strane mladog tima arhitekata koji čine Petar i Mirjana Nešić sa ciljem da spoje prepoznatljiv dizajn i prirodu sa modernim načinom života.

Konkretno, projektovanjem A-frame montažnih vikendica počeli smo da se bavimo od 2020. godine. U početku su to bili idejni projekti, da bi sa vremenom krenulo sa izradom projektne dokumentacije za izdavanje građevinske dozvole, a potom i izvođenjem vikendica na različitim lokacijama širom Srbije.

Enterijer A-frame kuće veće kvadrature (render)

Kuća dolazi sa ugrađenim sanitarnim uređajima, a moguća je i ugradnja dodatne opreme.

Po čemu su A-frame montažne kuće specifične?

A-frame, kako i sam naziv kaže, predstavlja jedan konstruktivni okvir u obliku slova „A“ koji stavlja akcenat na unutrašnji centralni prostor u kome krov predstavlja zidove, dok se prostor unutar kuće oblikuje na različite načine.

Prilagodljiva za sve potrebe, odiše velikim i centralnim prostorom. Upravo zato, unutrašnjost vikendice zamišljena je kao savremena interpretacija ambijenta tradicionalne planinske kuće.

Bitnu ulogu igra i brza izgradnja, mogućnost kombinovanja različitih materijala u dizajnu enterijera i eksterijera, što je čini jedinstvenom i posebnom za svakog klijenta.

Koji sve modeli kuća postoje u vašoj ponudi?

U našem asortimanu postoje 5 modela A-frame vikendica i više od 5 modela varijanti Box vikendica. S tim što postoji mogućnost vantipskog projektovanja po želji klijenta.

Od septembra u našem asortimanu imaćemo u ponudi montažne vikendice do 25 m2 za koje neće biti potrebna građevinska dozvola.

Izrada ovakvog tipa vikendice koštaće od 25.000 evra, a rok završeka će biti 30 dana.

A-frame kuće mogu biti veće i manje kvadrature

Od septembra u ponudi je i vikendica od 25 m2 za koju neće biti potrebna građevinska dozvola.

Koja se materijali koriste za njihovu izgradnju?

Drvena građa ubedljivo pripada najboljoj i najvišoj ekološkoj klasi. Na tržištu postoji mnogo tehnologija za izgradnju montažnih kuća i vikendica. Ali, drvene montažne kuće su jedna od najboljih opcija za izgradnju ekološki prihvatljivih objekata.

U našem slučaju čamova građa je ta koja se koristi za konstrukciju objekata, koja je sertifikovana tako da se bez ikakvih problema montaža vrši i u inostranim zemljama. Krovni pokrivač je trapezasti lim u antracit boji, što kući daje prepoznatljiv izgled.

Finalna obrada podova je hrastov parket (po izboru klijenta), a u sanitarnim prostorijama i kuhinji su keramičke pločice raznih dezena. Pod terase je obložen drvenim deking sistemom. Finalna obrada zidova i plafona unutar objekta je daščana obloga sa zaštitnim premazom.

Šta sve dolazi sa kućom? Koji je nivo opreme?

Kuća dolazi sa ugrađenim sanitarnim uređajima (wc šolja, umivaonik sa ormarićem, tuš kabina i bojler). Dodatna oprema su solarni paneli, klima uređaji i LED dekorativno osvetljenje.

Ono što je najbitnije jeste da se prvo postavi temeljna ploča, koja je i ujedno jedina obaveza investitora koju će odraditi na osnovu naših crteža.

Kako se montažne kuće proizvode i kako se montiraju zavisi od izvođača. Najčešće se paneli proizvode u fabrici, dok se montaža vrši na samoj lokaciji.

Osnova kuće sa dispozicijom nameštaja

Proizvode se od čamove građe, a finalna obrada zidova i plafona je daščana obloga sa zaštitnim premazom.

Koja je okvirna cena modela u vašoj ponudi?

Okvirnu cenu nije moguće dugoročno garantovati zbog promenljivih cena proizvodnog materijala. Dok na samu cenu utiče određena kvadratura objekta, lokacija na kojoj se gradi objekat i opremljenost parcele (pristupni put, struja i voda).

Trenutno izožene modele možete pogledati na našoj instagram stranici cabin_koncept.rs, s obzirom da nam je web stranica u izradi.

Ukoliko želite da saznate više ili naručite vaš model, možete nas kontaktirati na email [email protected] ili pozivom na broj +381 64 70 19 111.

Pod je od hrastovag parketa, a enterijer je obložen drvetom (render)

 

Primer projekta

Malene kuće po pristupačnoj ceni:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

7 komentara

 1. Minimax

  1.000 evra po kvadratu za šupicu od 25 m2? Da nije to malo preskupo?

  1. Nenad

   Zato hvala bogu ima firmi iz C.G i Bosne koje su dosta jeftinije od nasih. Primera kod nas mi traze od 420 e .do 550e po kvadratu a u CG firma 330e

   1. Dragan Marković

    Pozdrav, Nenade. Hvala vam na komentaru.

    Da li nam možete poslati kontakt proizvođača montažnih kuća iz BH i CG koji A-Frame montažne kuće grade po cenama koje ste naveli?

    Vrlo rado ćemo objaviti članak i o njihovim modelima.

 2. Vasilije

  V e o m a skupo. Ko ima taj novac sy jos 5000 nspravice 50 kvadrata.
  500 evra po kvadratu za obicne smrtnike da imaju.u vocnjaku u komme je staramkucica ali.potpuno propala.

 3. Miodrag iz Peći

  Nekada je bio ŠPIK Ivanjica sa čuvenim planinskim kućama „Golija“ koje su gradili čak i u Švajcarskok. Sada i ako postoje rade samo tipske ploče, prozore i vrata a finalne proizvode rade razne firme po naravno višestruko skupljim cenama. Originalna „Golija 74“ sa tri spavaće sobe i dve ogromne lođe koštala je 25.000 evra siva faza koja je uključivala sve osim dimljaka i podloge a za 35.000 evra mogla se dobiti sa ključem u ruke. Sada ima desetak firmi koje promene samo ime.

 4. Ksenija

  Čamovina je loša kao drvo i ne daj bože da kuću iznutra pojedu drvotočci ako nije zdravo drvo.

 5. Dado

  Treba građevinska dozvola,dozvola nije potrebna za objekte koji su na točkovima,a za sve ostale objekte čvrste ili montažne objekte je potrebna građevinska dozvola,a ujedno ako nemaš istu,ne moguće je dobiti priključke struje i vode.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *