Studentsko ćoše

CoNStruction21: Povezivanje studenta i struke u Novom Sadu

Od 12. novembra u Novom Sadu će se okupiti studenti građevinarstva, geodezije i arhitekture u cilju proširenja znanja.

Projekat CoNStruction predstavlja konferenciju međunarodnog karaktera koja je prvi put održana u novembru 2016. godine u Novom Sadu. Pokrenut je od strane studenata Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu kao odgovor na nedostatak prilika za javnu prezentaciju rada u okviru tehničkih delatnosti.

Glavni zadatak konferencije jeste okupljanje studenata građevinarstva, geodezije i arhitekture iz celog sveta sa primarnim ciljem proširenja znanja u sektoru navedenih delatnosti. Konferencija dugi niz godina okuplja učesnike iz susednih država pored kojih su prisustvovali i studenti iz Italije, Nemačke, Tunisa i Turske.

Komunikacija između kompanija i studenata

CoNStructon je do sada svojim delovanjem pridobio veliku pažnju medija kao i zainteresovanost studenata, profesora i kompanija koje posluju u ovim oblastima. Poseban značaj ima podrška od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, koji godinama unazad prepoznaju značaj projekta CoNStruction u sferi stručnog obrazovanja.

Konferencija je zamišljena kao projekat kojim će rukovoditi sami studenti, projekat koji će omogućiti komunikaciju između kompanija i studenata, priuštiti studentima neformalno obrazovanje, upoznati ih sa savremenim tokovima i trendovima u ovim oblastima, te nadograditi njihova znanja i veštine.

Projekat okuplja studente profesore, istraživače i predstavnike kompanija kako bi razmenili svoja iskustva, nove ideje, rezultate istraživanja o svim aspektima izgradnje i upravljanja projektima te razgovarali o praktičnim izazovima s kojima se susreću, te da bi uspostavili trajni profesionalni kontakt i buduće očekivane saradnje.

https://www.instagram.com/p/CVqc4httnJ9/

Svojim iskustvom stručnjaci studentima nude priliku da steknu nova znanja, individualno napreduju i stručno se usavrše.

Kroz višednevni program, eminentni stručnjaci svojim znanjem i iskustvom studentima nude priliku da steknu nova znanja, individualno napreduju i stručno se usavrše.

Konferencija ima i večernji program koji je osmišljen za druženje i odmor od dnevnih predavanja, što svim studentima daje mogućnost sticanja poznanstava i razmene međusobnih iskustava. Ove godine nastavljamo sa provereno dobrom praksom, ali uvodimo i neke novitete u program.

Portal Gradnja.rs je medijski sponzor konferencije CoNStruction21.

Sve aktuelnosti možete da pratite na zvaničnoj stranici konferencije construction.org.rs i instagram profilu construction.novisad.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *