Softver

Crtajte slobodnom rukom u 3D pomoću Gravity tableta

Grupa studenata s Kraljevskog koledža za umetnost osmislila je hardver koji uz pomoć virtuelne realnosti omogućava da slobodnom rukom crtate u tri dimenzije.

Gravity se sastoji tableta i olovke, dobro poznate opreme svakog crtača, kojima je u ovom slučaju pridodata mogućnost skiciranja u 3D.

Gravity se može spojiti sa skoro svakom virtual reality opremom a podržan je i popularni Oculus Rift preko Unity 3D enginea.

Dok korisnik crta po akrilnoj ploči, radio-signali prate poziciju olovke u odnosu na kordinate s tableta. Podaci se šalju do Arduino harvera s mikrokontrolerom, smeštenog s desne strane tableta, koji komunicira sa VR opremom i generiše 3D crtež.

Crteži se mogu rotirati, zumirati i posmatrati sa svake strane i iz svakog ugla. I drugi korisnici za svojim headsetovima se mogu priključiti ne samo posmatranju već i editovanju crteža.

GravitySketch_3

Projekat Gravity bi trebao da pomogne kreativnim ljudima da se lakše izraze jer crtanje u 3D na ovakav način ne traži bilo kakvo poznavanje rada u CAD programima.

GravitySketch_4 GravitySketch_5

Pogledajte kako možete nacrtati osnovu stana uz pomoć mobilnog telefona.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *