Arhitektura, Izdvojeno

Da li bi ovo moglo bilo rešenje za parkiranje bez stresa?

Volkswagen je u neposrednoj blizini svoje fabrike, u nemačkom gradu Volfsburg, izgradio privremena skladišta za nova vozila koja čekaju svoje kupce.

Ovaj parking sastoji se od dva impozantna staklena tornja visine 60 metara i svaki sa po 20 nivoa. Svaki od njih ima mogućnost da u svakom trenutku primi 400 automobila. Oni su podzemnim tunelom, dužine 700 metara povezani s parkingom same fabrike. Garaža ima staklenu fasadu pa je ovaj objekat postao novi reper grada jer kada se upale svetla automobili iskoče u prvi plan.

Volkswagen06

Nakon proizvodnje, automobili se automatski transportuju tunelom u centralnu zonu podruma jednog od ova dva tornja. Vozila, čim zauzmu adekvatan položaj, sistemom liftova podižu se na određeni nivo i na jasno definisano parking mesto. Ovakav proces, samo u suprotnom smeru odvija se kada kupci dolaze po svoja vozila.

Volkswagen03

 

Sistem parkiranja potpuno je automatizovan.

Volkswagen04

Ovakav sistem omogućava brz i siguran transport vozila. Takođe, u ovom slučaju izraz „brand new“ ima bukvalno značenje, jer automobil kupcu dolazi bez i jednog pređenog metra!

Volkswagen02

Tokom posete, kupcima je omogućeno da koristeći panoramski lift uživaju u pogledu na fabriku Volkswagena, kao i na veliki deo Volfsburga.

Volkswagen05

Koliko je ovaj projekat Volkswagena uspešan ukazuje i činjenica da 37% od ukupnog broja novih kupaca njihovih vozila u Nemačkoj, upravo dolazi ovde da preuzme svoj automobil.

Pogledajte kako funkcioniše ovaj sistem parkiranja.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *