Pronađite majstora ili izvođača pomoću DaiBau platforme
Promo

DaiBau: Svi izvođači, proizvodi i cene na jednom mestu

Ova online platforma povezuje arhitekte i investitore sa majstorima i izvođačima.

Bilo da gradite novi ili renovirate stari objekat, kuću, vikendicu ili stan, pronaći dobre majstore i doći do odgovarajuće ponude postalo je sve teže. Dobrih majstora je malo, a do onih najboljih moguće je doći jedino preko preporuke. Želja da napravite nešto novo i orginalno susreće se sa poteškoćama i ograničenjima već u samom startu.

Za arhitekte i njihove klijente potraga za izvođačima, ponudama i materijalima postala je prava noćna mora – opterećenje, a ne zadovoljstvo. Kako je potražnja za dobrim majstorima daleko veća od njihove ponude, arhitekte često ostanu razočarani jer njihov projekat nije realizovan onako kako su zamislili. Neujednačenost kvaliteta na tržištu je velika, pa ostvarivanje ideja zahteva dodatne napore.

Kako do najbolje ponude

Ni društvene mreže, ni marketinške agencije nisu uspeli da digitalizuju građevinsku industriju, uprskos brojnim pokušajima. Građevinarstvo je jedna od najmanje digitalizovanih privrednih grana. Efektivnost i produktivnost su na niskom nivou. Dok čak 75% građevinskih firmi smatra da će se digitalizacijom povećati produktivnost industrije, tek 20% njih počelo je sa digitalizacijom svog poslovanja i oglašavanja.

Ali, sa preko milion posetilaca, preko 70.000 majstora i razvijenim poslovanjem na 11 evropskih tržišta reklo bi se da DaiBau uspeva u onome što mnogima ne polazi za rukom – da putem interneta poveže arhitekte i investitore sa majstorima i izvođačima radova. DaiBau su osnovali arhitekti Martin Pelcl i Gregor Černelč. Oni su u biznis ušli iz potreba da i sami dođu do kvalitetnih izvođača radova. Rast njihovog startupa bio je strmoglavo brz.

DaiBau su osnovali arhitekti Martin Pelcl i Gregor Černelč

Daibau pruža mogućnost pronalaženja najkvalitetnije ponude za izvođenje
radova.

Kao mlade arhitekte, brzo smo shvatili da je teško pronaći kvalitetne i dostupne izvođače radova. Ovo je industrija u kojoj se preporuke daju uglavnom usmenim putem, a budući da smo u eri digitalnih komunikacija, bilo nam je dosta čudno to što ne postoji platforma ili servis koji će s jedne strane okupiti izvođače radova i majstore, a sa druge strane korisnike tj. naručioce usluge“ – navodi Martin za Netokraciju.

I sami frustrurani kao profesionalci, Martin i Gregor su odlučili da povežu građevinsku industriju i internet oglašavanje. Uklonili su sve barijere u pronalaženju proizvoda, usluga, cena i zanatlija, najboljih ponuda i dostupnih materijala. Postupak pretraživanja su olakšali, digitalizovali, automatizovali i u velikoj meri pojednostavili. Rezultat je online platforma koja ubrzava proces digitalizacije, privlači veliki broj novih i zadovoljnih korisnika.

Olakšano pretraživanje

Daibau pruža niz pogodnosti svojim korisnicima. Pre svega, daje im mogućnost pronalaženja i poređenja izvođača, materijala, proizvoda i usluga na jednom mestu, te izbor najbolje ponude. Tu su i saveti i prosečne cene pojedinačnih radova, zanatskih pozicija i materijala. U odeljku Magazin možete naći veliki broj stručnih tekstova, saveta i novosti iz sveta arhitekture, građevinarstva i uređenja enterijera. Obuhvaćeni su sve pozicije i sve izvođačke faze: sređivanje dvorišta, instalacije, izolacije, klimatizacija, krov, fasade, stolarija, krečenje, malterisanje, estrih, podne obloge, obrada metala, nameštaj, održavanje, servisiranje i još mnogo, mnogo toga.

Osim u izboru odgovarajućeg izvođača i materijala, DaiBau korisnicima pomaže i u budžetiranju radova pomoću Kalkulatora. Ova opcija olakšava postupak planiranja finansija, gradnje ili renoviranja. Primera radi, na platformi možete pronaći više od 1.600 prosečnih cena za građevinske projekte, materijale i usluge.

DaiBau i Srbiji nudi više od 18.000 proverenih izvođača radova, koji su dostupni u više od 250 potkategorija

Uveli smo probni period za naše korisnike i složeniji pristup prodaji, te smo za kratko vreme procvetali.

Poslovni model zasnovan je na korisničkim pretplatama. Svaka zainteresovana firma, preduzimač ili majstor-pojedinac plaća određenu količinu lidova do potencijalnih klijenata. Najvažnije od svega, DaiBau ne naplaćuje procenat od izvršenog posla. „Uveli smo probni period za naše korisnike i složeniji pristup prodaji, te smo za kratko vreme procvetali“ističe Martin.

U fokusu pretrage su mali i srednji izvođači, kao i samostalni profesionalci. Njima DaiBau pruža priliku da oglase svoje usluge i proizvode, te značajno unaprede svoje poslovanje kroz pouzdano pronalaženje novih klijenata (u zemlji i inostranstvu). Svaki profil izvođača sadrži recenzije i ocene korisnika, kao i kratki portfolio realizovanih projekata. Tu su još podaci o „veličini ekipe“ i godinama iskustva, te kontakt telefon.

Zadovoljni korisnici su najbolja preporuka

DaiBau u Srbiji

Zanima vas koliko bi koštala zamena pločica u kupatilu ili kako ugraditi podno grejanje? Koliko bi koštala izgradnja porodične kuće po sistemu „ključ u ruke“? Koliko bi vas koštalo uređenje dvorišta?

DaiBau je u Srbiji prisutan od 2018. godine. Ima skoro 60 zaposlenih i trenutno nudi više od 18.000 proverenih izvođača radova, koji su dostupni u 13 kategorija i čak više od 250 pot-kategorija. U Srbiji se od pokretanja platforme do danas realizovalo skoro 30.000 projekata pomoću ove platforme.

Bilo da tražite izvođača, savet ili cenu materijala, DaiBau je pouzdani asistent kroz gradnju i renoviranje. Veliki broj novih i zadovoljnih korisnika najbolja su preporuka da ovu platformu za oglašavanje počnete da koristite i sami. Doći do pravih izvođača i pravih ponuda nikad nije bilo lakše.

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. nedo

    Poštovani, Stambena zajednica Stanoja Stanojeviča br.2. ima potrebu za radove hidro i termoizolacije na delu zgrade, na četvrtom spratu oko stana br.16. radi ulaska vlage u stan,
    Molimo Vas da nam ponudite majstore koji bi nam rešili problem na zgradi.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *