22. Salon arhitekture će se održati od 10. do 17. oktobra 2020. godine.
Saloni

DaNS poziva na učešće na 22. Salonu arhitekture Novi Sad

Društvo arhitekata Novog Sada poziva sve zainteresovane da prijave svoje radove za učešće na 22. Salonu arhitekture Novi Sad koji će se održati od 10. do 17. oktobra 2020. godine.

Konkretan cilj ovogodišnje izložbe je da se ukaže na snagu pojedinačnih arhitektonskih dela, u najširem smislu, kao i na pozitivan razvoj urbanih prostora. Ovakva dela neraskidivo su povezana sa fizičkim i svakim drugim kontekstom u kojem se nalaze, te ne predstavljaju samo ogledalo tog istog konteksta, već imaju snagu da generišu nove vrednosti u prostoru.

S obzirom da je 2020. i godina u kojoj će Novi Sad dobiti novi Generalni urbanistički plan namenjen za narednih 10 godina, akcenat izložbe biće na onoj arhitekturi koja svojim postojanjem menja prostor šire od svojih fizičkih granica.

Propozicije

Salon arhitekture Novi Sad je međunarodnog karaktera. Cilj novosadskog Salona arhitekture jeste da se pozicionira kao mesto regionalne revije arhitektonske produkcije. Stoga, u konkurenciji za sve kategorije i Veliku nagradu Salona konkurišu radovi nastali ili realizovani na prostoru bivših jugoslovenskih republika, kao i Mađarske i Rumunije.

U cilju promovisanja dobre arhitektonske prakse u Vojvodini, posebno priznanje Salona biće dodeljeno radovima realizovanim na ovom području.

Učesnici Salona mogu konkurisati za nagrade u sledećim kategorijama:

  1. Arhitektura
  2. Urbanizam
  3. Enterijer
  4. Konkursni radovi
  5. Studentski radovi
  6. Publikacije
  7. Digitalni prostor
  8. Eksperiment u arhitekturi
  9. Nerealizovani projekti

Sve informacije možete videti preuzimanjem čitavog raspisa na srpskom ili engleskom jeziku.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *