Aktuelno

Deset gradova sa najvećim saobraćajnim gužvama

Kompanija koja se bavi navigacionim sistemima TomTom, napravila je takozvani Index zakrčenosti u evropskim gradovima, prema kome je Istanbul proglašen gradom sa najvećim saobraćajnim gužvama u Evropi.

Prema novom istraživanju, u ovom tuskom gradu tokom jutranjih i popodnevnih gužvi ima 57 posto više vozila nego ostatkom dana. Istanbul je u aprilu ove godine imao najduži saobraćajni zastoj u skorijoj istoriji, koji je na mostu Ataturk trajao 72 sata.

Drugo mesto na ovoj listi zauzima Varšava, glavni grad Poljske, a na trećem je francuski Marsej. Francuska u prvih deset gradova sa najvećim saobraćajnim gužvama ima još jednog predstavnika, jer se na šestom mestu liste nalazi Pariz.

Četvrto i peto mesto zauzimaju italijanski gradovi Palermo i Rim.

Pariz i Rim su poznati po svojim konstantnim gužvama u centru grada, kao i nemački industrijski gradovi Štutgart i Hamburg, koji se nalaze na sedmom i devetom mestu liste.

Listu od prvih deset evropskih gradova sa najvećim saobraćajnim gužvama upotpunjavaju Brisel, glavni grad Belgije, koji se nalazi na osmom mestu i Stokholm, glavni grad Švedske, na desetom.

(BizLife)

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *