Arhitektura

Ekološke vile naseliće uskoro nekadašnji golf teren

Na površini od 300 hektara, planira se razvoj luksuznog golf naselja čije su prve četiri vile predstavljene javnosti.

Golf tereni zauzimaju veliku površinu i to uglavnom na lepom mestu na kojem bi možda neko želeo i da živi. Zato je Is Molas Golf Resort na Sardiniji osmišljen je kao naseljivo naselje na kojoj će se postepeno graditi jedinstvene vile koje karakteriše ekološka gradnja. Planirano naselje razvijaće se na nekadašnjem terenu za golf sa 18 rupa, koje je dizajnirao nekadašnji profesionalni golfer Gary Player.

Is Molas 01

Prve četiri izgrađene vile biće predstavljene tržištu početkom leta, dok se izgradnja sledećih jedanaest vila planira za jesen.

Is Molas 02

Is Molas 03

Kvadratura planiranih vila Is Molas Golf Resort biće od 280 do 630 kvadratnih metara, piše Archdaily.

Is Molas 04

Is Molas 05

Prve četiri vile primeri pravi su bio-arhitekture prilikom čije izgradnje su korišćeni prirodni materijali nabavljeni u neposrednom okruženju. Njihov dizajn je sličan i imitira strukture koje karakterišu drevnu Nuragic civilizaciju koja je naseljavala Sardiniju tokom bronzanog doba.

Is Molas 06

Is Molas 08

Čitav koncept projekta podrazumeva da se u krajnoj fazi na ovom prostoru izgradi 150 vila koje će u svom okruženju imati i ekskluzivne restorane, butike, fitnes centre, biciklističke staze, kao i centar u kome se mogu angažovati kućne pomoćnice, batleri, kuvari ili dobiti nega za kućne ljubimce.

Is Molas 12

Golferi će obožavati ovo naslelje jer će moći da žive bukvalno na najboljem golf terenu u Sardiniji.

Is Molas 10

Is Molas je vid eksperimentalnog projekta koji sarađuje sa prirodom. Kroz ovaj projekat čovek se vraća životu u strukturama koje mu daju osećaj slobode.

– rekao je Massimiliano Fuksas, arhitekta ovog naselja.

Is Molas 09

Is Molas 11

Is Molas 13

Foto: Courtesy of Massimiliano and Doriana Fuksas

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *