Most Bastaj u nemačkoj saveznoj državi Saksoniji; Foto: Wikimedia
Izvođenje

Kako se u Nemačkoj konsoliduju stene pomoću kompresora bez emisije CO2

Ovaj električni kompresor stvara minimalnu buku pri radu, a inženjeri imaju mogućnost da digitalno izaberu pritisak koji u potpunosti odgovara pneumatskom alatu.

Zamislite most iz bajke, smešten u okruženju spektakularne stenovite formacije u okviru rezervata prirode u jugoistočnoj Nemačkoj.

Most Bastaj u nemačkoj saveznoj državi Saksoniji monumentalna je građevina koja se proteže preko spektakularnih formacija od kamena peščara i deo je Uneskove svetske baštine.

Na kraju ove prelepe znamenitosti, vidikovac pruža prekrasan pogled na nacionalni park i reku Elbu, koja se probija kroz pejzaž 200 metara niže.

Upravo ispod ove tačke, Jahnig GmbH Felssicherung konsoliduje poroznu stenu, postavljajući sigurnosne mreže koje će održati vidikovac stabilnim.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Nemačka firma specijalizovana je za projekte stabilizacije stena u izazovnim uslovima; Foto: atlascopco.com

Krhko okruženje zahteva od kompanije da smanji buku na apsolutni minimum.

Kompanija se oslanja na električni mobilni kompresor Atlas Copco, koji u potpunosti funkcioniše bez emisije CO2, tih je i tačno odgovara njihovoj pneumatskoj opremi.

Jahnig GmbH Felssicherung su specijalisti kada su u pitanju projekti stabilizacije stena u izazovnim uslovima. Krhko okruženje zahteva od kompanije da smanji buku na apsolutni minimum, a električni kompresor E-Air VSD čini upravo to.

U isto vreme, kompresor je priključen na postojeće napajanje, čime je Jahnig izbegao skupo dopunjavanje dizela, kao i emitovanje izduvnih gasova.

Za završetak projekta inače je potrebno osam meseci, tako da se uštede na gorivu samo povećavaju, a emisije CO2 smanjuju.

Kompresor se priključuje na postojeće napajanje; Foto: atlascopco.com

Podesivi pritisak za fleksibilan komprimovani vazduh

Jahnig koristi ovaj kompresor da buši specijalne ankere i utiskuje specijalne suspenzije kako bi se stene držale na mestu.

Ove operacije bušenja zahtevaju različite postavke pritiska, što je sve u obuhvatu rada E-Air VSD kompresora. PACE tehnologija omogućava rukovaocu da digitalno izabere pritisak koji u potpunosti odgovara pneumatskom alatu.

Tako će platforma za vidikovac na mostu Bastei ponovo biti otvorena za turiste iz celog sveta, a fauna i flora rezervata prirode će ostati netaknuta.

Električni kompresor E-Air VSD u akciji; Foto: atlascopco.com

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *