Aktuelno, Izdvojeno

Energoprojekt zida stambeni kompleks u bloku 11a

Renomirana domaća kompanija Energoprojekt vraća se u visokogradnju s novim stambenim kompleksom u Beogradu površine 30.000 kvadrata.

Zgrada je “zmijastog” oblika sa ventilisanom fasadom od kompozitnih drvenih panela i stakla sa kombinovanom horizontalnom i vertikalnom dinamikom, naglašenom nepravilnim rasterom otvora i upotrebom brisoleja. Po svom sofisticiranijem izgledu projekat najavljuje kvalitetan stambeni prostor iz više kategorije, međutim detalji o mogućoj ceni ovih kvadrata još nije poznat, piše Beobuild.

energoprojekt-blok11a-2

Zgrada ima 30.000 kvadrata bruto prostora na podzemnim i nadzemnim etažama. Kvadratura je raspoređena na dve podzemne i deset nadzemnih etaža (Pr+8+Ps). Podzemne etaže prostiraće se na preko 9.200 kvadrata i imaće 225 parking mesta, dok će nadzemne etaže nositi 137 stambenih jedinica. Pored stambenog prostora, u prizemlju će se nalaziti i 17 fleksibilnih lokala za uslužno-komercijalne delatnosti.

energoprojekt-blok11a-3

Radi se o parceli koja se nalazi uz samu poslovnu centralu Energoprojekta na Novom Beogradu, u Ulici Aleksinačkih rudara. To je deo zemljišta na kome se sada nalaze Energoprojektove barake.

energoprojekt-blok11a-4

U Energoprojektu se nadaju da će uspeti da završe sve pripreme i krenu sa gradnjom do kraja 2015.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *