Arhitektura

Facebook se smestio u novi kampus

To što je potrošio 19 milijardi dolara u jednom danu na kupovinu WhatsAppa ne znači da je Facebook ostao bez para. Pogledajte kako izgleda njihov novi kampus.

Stari Sun Microsystems kampus u Menlo parku u San Franciscu postao je novi Facebook kampus, nakon što je brzorastuća kompanija prerasla svoja druga dva sedišta.

Za finalizaciju velikog zadataka pretvaranja 92.903 kvadratnih metara arhaičnih privatnih ordinacija u novi kampus angažirali su kompaniju Gensler, koja je ponosno predala palicu mlađim članovima svoje ekipe koji su u projekt uneli sveže ideje za mladalački kampus, piše D&D.

1-Facebook-wall-mural

Stare kancelarije zamenili su otvorenim prostorom i uneli dinamičnu atmosferu. U okviru kampusa zaposleni imaju pristup u dva glavna kafića, Burrito bar, meksički restoran, pizza prozor, razne mikro kuhinje, Philz Coffee, pa čak i dućan sa slatkišima.

3-Open-office 2-Interior-wall-graffiti 28-Graffiti-art 24-Modern-art 23-Main-office-space 22-Chalkboard-paint 18-Meeting-areas 12-Contemporary-offices 7-Idea-sharing-office-space 6-Bike-rack

Ekološki osvešćen Facebook podstiče zaposlene da dele automobile, koriste kompanijski prevoz i da dolaze biciklom na posao. Mnogi zidovi oko zgrade su zamišljeni kao prostori za šaranje, na kojima zaposleni mogu da pišu poruke jedni drugima, ili se jednostavno zabaviti i izraziti.

4-Exterior-wall-art

Pogledajte i kancelarije kompanije Pinterest.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *