Enterijeri, Izdvojeno

Fleksibilan stan u Moskvi s modularnim nameštajem

Ovaj neobičan stan u prestonici Rusije iznenađuje enterijerskim rešenjima koja su prilagođena potrebama četvoročlane porodice.

Arhitektonski biro Ruetemple dobio je zadatak da osmisli enterijer stana koji će biti „funkcionalan i jednostavan ali opet da nije uskraćen za individualnost i originalnost“. Tako je stan od 80 kvadrata, za početak, dobio neobičan element u vidu crne, multifunkcionalne kocke koja veoma privlači pažnju. Ona zapravo krije garderober, cipelar, kredenac, kupatilo i frižider. Sve u jednom elementu!

moskva-fleksibilnost-03

Ipak, glavna atrakcija je u dnevnom boravku gde je postavljen modularan nameštaj koji se prilagođava potrebama i raspoloženju ukućana. Sastavljen je od sedam modula postavljenih na točkiće: četiri fotelje, dva pufa i i jedan kafe-stočić. Nameštaj se lako može presložiti u željene kombinacije: za gledanje filmova, za igranje stonih igara, za prijem gostiju i tako dalje.

moskva-fleksibilnost-02 moskva-fleksibilnost-05 moskva-fleksibilnost-06

Po sredini dnevnog boravka ostala je gola betonska greda koja naglašava industrijski look&feel enterijera, a pored nje nadvija se projektor koji baca sliku na pokretno platno.

moskva-fleksibilnost-04

Crna kutija napravljena je od gipsa i ofarbana perivom bojom. Crna boja se, inače, provlači duž celog enterijera i odlično se uklapa s nameštajem bojem oraha.

moskva-fleksibilnost-10

O zid je okačen trpezarijski sto koji se može spustiti kada dođu gosti.

moskva-fleksibilnost-08 moskva-fleksibilnost-09

U spavaćoj sobi maksimalna pažnja usredsređena je na udobnost kreveta koji je napravljen kao kada u koju su uroni i zaspi.

moskva-fleksibilnost-11

I dečija soba je pravo malo remek-delo. Sobu deli drveni ram kroz koji se deca mogu provlačiti ili u njemu odmarati, čitati knjigu ili igrati se. Otvori su obezbeđeni platnenom mrežom pa nema bojazni da dete može ispasti i povrediti se.

moskva-fleksibilnost-13 moskva-fleksibilnost-14 moskva-fleksibilnost-15 moskva-fleksibilnost-16 moskva-fleksibilnost-17 moskva-fleksibilnost-18 moskva-fleksibilnost-19

moskva-fleksibilnost-12moskva-fleksibilnost-20

Pogledajte i kako izgleda stan s krevetom okačenim o tavanicu.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *