Aktuelno, Građevinarstvo

Hamburg gradi parkove iznad auto-puteva

Javne zelene površine u formi tri parka uskoro će prekriti deo čuvenog nemačkog Autobahna koji prolazi kroz grad Hamburg.

Autobahn, jedan od zaštitnih znakova Nemačke, prolazi direktno kroz Hamburg deleći grad na istok i zapad. Međutim, najveći problem njegovog prisustva jeste velika buka i zagađenost koju sa sobom donose automobili. Zato je Ministartvo urbanog razvoja rešilo da finansira izgradnju zelenih krovova iznad auto-puta koji će ugostiti ljubitelje prirode ali i stvoriti novo građevinsko zemljište.

Hamburg-Autobahn-Park1

Žitelji Hamburga koji žive u blizini auto-puta odavno se žale na buku, prašinu i zagađenost vazduha, međutim kada se ovaj projekat završi do planirane 2022. godine situacija će biti potpuno drugačija. Na tri kritične sekcije iznad Autobahna u dužini od 3 kilometara biće izgrađeni parkovi sa ozelenjenim poljanama, mrežom biciklističkih staza i prostora za javna dešavanja.

Hamburg-Autobahn-Park2

Novokreirana površina od oko 60 jutara poslužiće i kao građevinsko zemljište pa se planira izgradnja oko 2.000 novih kuća.

Hamburg-Autobahn-Park4

Automobili više neće zagađivati okolinu jer će se praktično kretati kroz tunele. Iznad tunela će biti parkovi koji će s užitokom koristiti žitelji Hamburga.

Hamburg-Autobahn-Park5

Izgradnja počinje ove godine s pokrivanjem dva auto-puta koji razdvajaju Hamburg na istok i zapad.

Hamburg-Autobahn-Park6

Hamburg, inače, ima plan da se potpuno reši automobila u užem jezgru grada u narednih 20 godina. Pročitajte više o tome.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *