Foto: Hespo
Promo

Vodič za odabir kreveta i dušeka za vašu spavaću sobu

Kada birate krevet i dušek, važno je uzeti u obzir ne samo estetske faktore, već i udobnost, kvalitet, veličinu, materijal i cenu.

Kada opremamo kuću, vikendicu ili stan, više razmišljamo o izgledu kreveta nego o kvalitetu dušeka, iako na njemu provodimo veliki deo svakodnevice.

Dušek uglavnom biramo na osnovu izgleda, a retko kada zaista legnemo na njega i isprobamo njegovu udobnost i kvalitet.

Bez sumnje, kvalitetan dušek najbitniji je faktor dobrog sna, zato smo pitali stručnjake iz kompanije Hespo kako treba odabrati odgovarajući dušek i krevet za spavaću sobu, i na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine.

Krevet iz vaših snova

Kada birate krevet i dušek, važno je uzeti u obzir ne samo estetske faktore, već i udobnost, kvalitet, veličinu, materijal i cenu.

Pre nego što se upustite u potragu za idealnim krevetom, potrebno je da izmerite veličinu prostora u spavaćoj sobi. Ukoliko vam prostor to dozvoljava, uvek je preporučljivo da izaberete što veći krevet, koji vam pruža udoban san.

Ako prostor ograničava veličinu kreveta, razmotrite mogućnost modela sa skladišnim prostorom, kako biste maksimalno iskoristili raspoloživ prostor.

Hespo nudi krevete u različitim stilovima, od modernih do klasičnih i elegantnih. Bez obzira na stil za koji se opredelite, možete pronaći krevet koji će se savršeno uklopiti u vaš enterijer.

Foto: Hespo

U Hespo asortimanu moguće je kombinovati 12 različitih uzglavlja, 8 baza i 7 vrsta nogica, uz veliki izbor materijala i boja.

Krevet treba da bude usklađen sa stilom enterijera vaše spavaće sobe. Razmislite o tome da li želite moderni minimalizam, rustični šarm ili luksuzni dizajn. Postoje brojne opcije kreveta sa različitim uzglavljima, materijalima i oblicima, koji mogu dati poseban pečat vašoj spavaćoj sobi.

U Hespo asortimanu moguće je kombinovati 12 različitih uzglavlja, 8 baza i 7 vrsta nogica, uz veliki izbor materijala i boja.

Tri najpopularnija modela kreveta u Srbiji su Zara, Letto i Hera, koji u sebi mogu imati i sanduke i fioke za odlaganje stvari.

Foto: Hespo

Krevet Zara

Ako želite neobičan i kreativan krevet, onda je to svakako Zara. Njegova pouzdanost i čvrstina, elegantno uzglavlje i neobična konstrukcija privlače mnoge da ga izaberu, jer se uklapa u mnoge spavaće sobe.

Foto: Hespo

Krevet Letto

Krevet Letto je tako svoj i jednostavan da odgovara svakom stilu i ukusu. Za one koji vole tapacirane krevete sa sandukom i prostorom za odlaganje, odličan je izbor. Podnice su čvrste i gusto raspoređene, a moguće je podešavanje stepena tvrdoće u zavisnosti od potreba.

Foto: Hespo

Krevet Hera

Za ljubitelje vrhunske udobnosti i harmonije, rešenje je novitet na tržištu Srbije, krevet Hera. On ima raskošno tapacirano uzglavlje visine 122 cm, koje dolazi do izražaja, a izdvaja ga funkcionalnost prednjih fioka kao idealno rešenje za sobe u kojima sa bočnih strana nema dovoljno prostora i svaki milimetar u prostoru je od velikog značaja.

Integrisani dušek od džepičastog opružnog jezgra je visoko pozicioniran i sa njega je lakše ustati. Ovakva vrsta kreveta produžava životni vek dušeku, pružajući čvrstu strukturu na kojoj stoji. Pa, ovo je pravo spavanje – već u mislima, a kako je to tek u realnosti.

U pitanju su kreveti Boxspring, koji imaju ležaj s kojeg je lakše ustati. Ovakav krevet pruža vam više udobnosti i duži životni vek dušeka.

Dušek po vašoj meri

Dušek ne kupujete svaki dan, ali na njemu ležite svaki dan. Naime, svaka osoba ima drugačije zahteve kada je u pitanju tvrdoća ili mekoća dušeka. Iako tako ne deluje, idealni dušek nije lako odabrati.

Kako biste izabrali dušek koji lično odgovara vama, Hespo je za vas napravio jedinstveni vodič za izbor dušeka, koji možete popuniti onlajn.

Foto: Hespo

Pored 16 standardnih dimenzija, u Hespo prodavnicama dušek možete birati i po tvrdoći,  kao i vrsti jezgra, ali i po drugim karakteristikama.

„Nudimo vam dušeke od memorijske pene koji se prilagođavaju obliku tela i pružaju optimalnu podršku kičmi, kao i dušeke sa različitim vrstama opruga koji pružaju dodatnu udobnost i ventilaciju“, navode stručnjaci iz kompanije Hespo.

Pored 16 standardnih dimenzija, u Hespo prodavnicama dušek možete birati i po tvrdoći (mekan, srednje tvrd i tvrd) kao i vrsti jezgra (čepasto opružno jezgro, dušeci od pene, jezgro od klasičnih opruga), ali i po drugim karakteristikama.

Osim toga, svi Hespo dušeci se po željama kupaca mogu proizvesti i u vanstandardnim dimenzijama, uz kratak rok isporuke.

Najpopularniji dušeci u Srbiji su modeli Pantera, Loop i Exclusiv Feel. Ali, ako hoćete nešto specifično samo za vas, možete birati i dušeke iz jedne od četiri kolekcije: Family, Royal, Web i Nordic.

Luksuzna hi-tech udobnost

Za one koji vole dušeke sa penastim jezgrom Pantera, koji su čvrsti i izdržljivi zbog Flexyfoam pene i obloženi inovativnim penama radi udobnosti.

Svilenkasti su na dodir zbog raskošne Lyocell navlake obogaćene arganovim uljem, a usput i osvežavaju uz sedam zona za ergonomsku podršku.

Foto: Hespo

Najpopularniji dušeci u Srbiji su modeli Pantera, Loop i Exclusiv Feel.

Drugi dušek koji daje ergonomsku udobnost u sedam zona, jer ima džepičasta opružna jezgra, jeste Loop. Obložen je apretiranim filcom, koji daje dodatnu kompaktnost.

Foto: Hespo

I za kraj – Exclusiv Feel, koji ima gusto raspoređene džepičaste opruge, i to neverovatnih 252 po kvadratnom metru, koje se prilagođavaju telu. Obloge od flexyfoam pene oblikovane su u pet ergonomskih zona, pružajući prozračnost i kompaktnost.

Foto: Hespo

Hespo u Beogradu

Prilikom odabira kreveta i dušeka za spavaću sobu, važno je uzeti u obzir faktore kao što su veličina prostora, stil enterijera, udobnost, kvalitet i cena.

Hespo vam pruža raznoliku ponudu kreveta, dušeka i naddušeka, koji se mogu prilagoditi vašem enterijeru, potrebama i željama.

Vašu idealnu kombinaciju udobnosti i kvaliteta možete napraviti u jednoj od tri Hespo prodavnice u Beogradu: TC Galerija (2. sprat), TC Stadion i TC Zmaj.

Do tada, više detalja o dušecima, naddušecima, krevetima i jastucima iz Hespo asortimana, možete pogledati na njihovoj internet stranici hespo.rs.

Foto: Hespo

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *