Kapacitet od 14.000 tona godišnje; Foto: Alumil
Promo

Investicija od 42 miliona evra: Alumil proslavlja 20 godina proizvodnje u Srbiji

Kompanija Alumil, osnovana 1988. godine u Grčkoj oslanjajući se na tradiciju i znanja porodice Milonas, proslavlja 20 godina proizvodnje u Srbiji.

Kao lider u proizvodnji aluminijumskih profila, uz strogu kontrolu kvaliteta celokupnog proizvodnog procesa, sa 400 zaposlenih u Srbiji, snažnim timom od 20 inženjera i arhitekata konsultanata, 6 prodajno-distributivnih centara i impresivnim izložbenim salonom u Beogradu, kompanija nudi jedinstvena rešenja, uz inovacije koje zadovoljavaju potrebe ne samo tržišta Srbije već i globalno.

Koliko je važna fabrika u Srbiji za grupu Alumil govore dosadašnja ulaganja u proizvodni pogon u Novoj Pazovi. Od proizvodnje u jednoj smeni kompanija je širenjem kapaciteta i instalacijom moderne opreme ostvarila potrebu za radom u tri smene.

Zahvaljujući novim investicijama najpre je dograđena hala površine 7.000 m² i instalirana je još jedna ekstruziona linija tako da se mogućnost proizvodnje profila udvostručila. Danas, kompanija Alumil sa svojom proizvodnim pogonom u Novoj Pazovi raspolaže dvema linijama za ekstruziju kapaciteta 14.000 tona godišnje.

Proizvodni komplek nadomak Beograda; Foto: Alumil

Kontinuirano ulaganje u proizvodnju i obuku zaposlenih

Dogradnjom nove hale površine 6.000 m² prošireni su kapaciteti logistike, a 2017. godine uveden je ekološki postupak plastifikacije – „chrome free“. Novom investicijom od skoro pola miliona evra otvorena je nova linija za termo prekid koja je zamenila dve postojeće, a 2020. uvedene su linije sa automatskim CNC mašinama za CNC obradu i naknadno sečenje profila.

Kupovinom moderne industrijske peći za nitriranje zamenjene su dve postojeće, a nedavnom investicijom u nove linije za plastifikaciju zaokruženo je dvadesetogodišnje investiranje od 42 miliona evra u fabriku u Srbiji. Iz kompanije ističu da svake godine kontinuirano ulažu kako u proizvodnju, tako i u obuku zaposlenih.

“U modernom proizvodnom postrojenju koji se prostire na 35.000 m², uz strogu kontrolu kvaliteta celog proizvodnog procesa, kompanija Alumil omogućava kreiranje vrhunskih proizvoda visoke upotrebne vrednosti. Kontinuirani cilj našeg istraživanja i razvoja je da ponudimo unikatna rešenja, sa inovativnim karakteristikama, koja u potpunosti pokrivaju potrebe naših klijenata,” izjavio je Stylianos Tsoktouridis, generalni menadžer kompanije Alumil YU Industry.

Kompanija Alumil osnovana je 1988. godine u Grčkoj; Foto: Alumil (Stanislav Tomić)

Brojni benefiti koje donosi lokalna proizvodnja

Alumil u Srbiji, sa blizu 70% proizvodnih kapaciteta, svoje industrijske profile usmerio je izvozu u zemlje Evropske unije, dok sa 30% proizvodnje zadovoljava trenutne potrebe domaćeg tržišta, od kojih su najvećim delom u pitanju arhitektonski profili.

Kada je u pitanju poslovanje u Srbiji, prisutni su brojni benefiti koje donosi lokalna proizvodnja. Oni se vide kroz skraćivanje lanca snabdevanja, odnosno smanjenje vremena isporuke, čime se povećava efikasnost, ali i lager proizvoda.

Skraćivanje lanca snabdevanja dovodi i do smanjenja potrebe za dugim transportom robe i utroška energije, što je u skladu sa ekološki prihvatljivim praksama. Održiva budućnost za preduzeća i životnu sredinu uključuje ponovno korišćenje resursa i ulaganje u domaću proizvodnju, čime se pomaže i razvoj domaće ekonomije.

Gradimo savršenstvo svaki dan

Uz sve navedeno, lokalna proizvodnja doprinosi i prepoznatljivoj liderskoj poziciji o Alumil kompaniji. S tim u vezi, važno je istaći da je Alumil nosilac žiga „Čuvarkuća“, koji je deo projekta „Stvarano u Srbiji” Privredne komore Srbije, a kojim se pruža podrška domaćim proizvodima i proizvođačima, dok se potrošači edukuju o njihovom kvalitetu i domaćem poreklu.

Slogan kompanije Alumil glasi „Gradimo savršenstvo svaki dan”, te je stoga bitno kontinuirano ulaganje. Kompanija osluškuje potrebe tržišta i Alumil saradnika, koji predstavljaju suštinu aktivnosti kompanije, a sjajan tim zaposlenih u Srbiji uvek je na raspolaganju da odgovori potrebama savremene gradnje kada su u pitanju prozori i vrata od alumunijumskih profila i pronalaženju najkorisnijih rešenja.

Sa više od 30 godina iskustva i 3.000 zaposlenih, Alumil je jedna od najrazvijenijih kompanija na globalnom nivou sa proizvodnim linijama najmodernije tehnologije u svojih 12 fabrika u svetu. Kompanija Alumil posluje po modelu cirkularne ekonomije i svojim proizvodima od recikliranog aluminijuma kontinuirano unapređuje kvalitet života zajednice u kojoj posluje, što je u skladu sa njenom misijom održivosti.

 

Izabrali smo za vas...

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *