Izdvojeno, Svetski projekti

Hodajte po zelenom krovu obnovljenog muzeja u Frankfurtu

Jedna od najvažnijih umetničkih zbirki u Nemačkoj odnedavno se nalazi u novouređenoj galeriji sa fantastičnim zelenim krovnom baštom.

Muzej Städel u Frankfurtu na Majni nedavno je ponovno otvoren za javnost i to nakon tri godine opsežne obnove prilikom koje je postavljeno niz zelenih karakteristika od kojih je vrhunac svakako zelena krovna bašta s kružnim krovnim prozorima koji kao kupola pokrivaju novu podzemnu galeriju. Lokalna kompanija Schneider Schumacher bila je zadužena za celokupnu obnovu dok su posetioci oduševljeni sa novim prostorom i energetski efikasnim objektom, piše CroEnergo.

muzej-frankfurt-zeleni-krov-5

Nova savremena galerija koja se nalazi u dvorištu je u potpunosti prekrivena zelenim krovom. Krov galerije „izbušen“ je okruglim krovnim prozorima koji omogućuju prodor dnevne svjtlosti, dok noću osvetljenje iz unutrašnjsti kreira posebni ambijent u dvorištu muzeja. Posetioci mogu slobodno da hodaju po okruglim krovnim prozorima i da borave u baštu.

muzej-frankfurt-zeleni-krov-2

U muzeju je sprovedena i opsežna nadogradnja energetske efikasnosti pa se tako sada za održavanje optimalne temperature koriste posebni uređaji za skladištenje toplote koji troše minimalne količine energije.

muzej-frankfurt-zeleni-krov-4muzej-frankfurt-zeleni-krov-3

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. tempi

    Sjajno resenje! Divno izgleda i spolja i iznutra.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *