Čuvena slika „Veliki talas kod Kanagave“ našla se i na fasadi objekta u Moskvi; Foto: Etalon grupa
Svetski projekti

Hokusajev „Veliki talas“ osvanuo na fasadama moskovskih zgrada

Čuveno delo japanskog umetnika Kacušika Hokusaja „Veliki talas nad Kanagavom“ zapljusnulo je čitav jedan blok stambenih zgrada u ruskoj prestonici.

Zanimljivo je da se zgrade u ovom bloku međusobno poprilično razlikuju i da su mahom inspirisane arhitekturom iz nekih drugih „egzotičnijih“ delova sveta. Hokusajev „Talas“ raširio se po šest zgrada koje razvija grupa Etalon. Ogroman mural rascepkan je na šest jednakih delova, i kada se završi sa radovima, zauzimaće ukupnu površinu od 60.000 kvadrata.

Ogroman mural s motivom „Velikog talasa nad Kanagavom“ zauzimaće ukupnu površinu od 60.000 kvadrata.

Naselje Etalon City smešteno je u moskovskoj četvrti Južno Butovo gde su se pre samo nekoliko godina nalazile četinarske šume. Smeštena u predivno prirodno okruženje, ova četvrt za kratko vreme postala je izuzetno popularna i razvijena. Ovo naselje čini ukupno devet savremenih zgrada sa stanovima visokog kvaliteta. Pored stambenih jedinica u njemu se nalaze i brojni ugostiteljsko-komercijalni objekti i zabavni sadržaj.

Talasi umesto metropole

Po originalnom planu, fasada svake pojedinačne zgrade trebalo je da prikazuje panoramu nekog velikog svetskog grada (Njujorka, Čikaga, Barselone i Monaka), ali se od te ide odustalo. Mi mislimo da je to bila dobra odluka, a vi?

Vizuelizacije: Etalon grupa

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *