Materijali

IceStone: Radne ploče od recikliranog stakla

Sve je više kompanija koje razvijaju održive materijale u cilju očuvanja planete. IceStone je jedan od takvih uspešnih primera!

IceStone je materijal koji najviše podseća na teraco ali s tom razlikom što se on pravi od recikliranog stakla, portland cementa i odgovarajućih vezivnih materijala. Većina stakla dolazi kao industrijski otpad ili kao oštećene boce. Sastojci se mešaju, dodaju se netoksični pigmenti, koji daju boju materijalu, smesa se izliva u kalupe a nakon toga se seče u ploče.

IceStone-Sage-Pearl-2

Proces proizvodnje najviše liči na kuvanje u kuhinji – izjavila je direktorica marketinga Sarah Corey.

Ovaj materijal prvo je našao svoju primenu u kuhinjama gde se odlično može iskoristiti za radne ploče a proizvođač tvrdi da je IceStone idealan i za podove jer je dovoljno čvrst i ne haba se.

IceStone je zbog svoje energetski svesne recepture dobio certifikat o održivosti a pritom ispunjava i stroge LEED standarde. Brookyn Navy Yards, koji proizvodi IceStone, je inače kompanija koja veoma brine o ekologiji. Ne samo da prerađuje svu vodu koja odlazi u gradsku kanalizaciju već i 95% otpada kojeg sama proizvodi u potpunosti reciklira.

Pogledajte i video o ovom materijalu:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *