Nameštaj i oprema

Ikea predstavila prvu liniju nameštaja za kućne ljubimce

Kolekcija Lurvig sadrži 62 proizvoda za pse i mačke koji će njihov „težak“ život učiniti podnošljivijim.

U prvom obilasku domaće Ikee zapazili smo da nije bilo nijednog proizvoda namenjenih za kućne ljubimce. To nam je delovalo dosta neobično imajući u vidu da godišnja potrošnja na četvoronošce samo u Americi iznosi oko 62 milijarde dolara. Naravno, nismo ni sumnjali da će švedski gigant kad-tad hteti da uzme deo ovog kolača ali nismo mogli ni predpostavljati da će to biti tako brzo.

Prvu Ikeinu kolekciju za kućne ljubimce dizajnirala je Inma Bermudez koja je primetila da na tržištu nema proizvoda koji su dobro dizajnirani ali da se mogu nabaviti po povoljnim cenama. Sve do sada!

Dlake na kauču? Prostirka rešava stvar

Za pse je osmišljena i plitka posuda za hranu koja reaguje na halapljivo konzumiranje i motiviše psa da jede polako.

 

Prilikom dizajniranja i izrade ove linije nameštaja i opreme, Inma Bermudez radila je u saradnji s veterinarom Barbarom Šefer kako bi bila sigurna da će novi proizvodi biti u skladu s različitim tipovima ponašanja i navikama životinja, piše Dezeen.

Miris gazde

„Važno je koristiti prirodne potrebe i navike životinja, kao što su način na koji spavaju, jedu ili se igraju, kao polaznu tačku za dizajn proizvoda.“, rekla je Inma Bermudez.

Tako je za pse napravljen „krevet poznatog mirisa“ koji vlasnicima omogućava da stave svoj komad stare odeće ili ćebe, kako bi ljubimci osećali njihov miris i kada oni nisu kod kuće.

Lekcija za halapljive pse

Za pse je osmišljena i plitka posuda za hranu koja reaguje na halapljivo konzumiranje i motiviše psa da jede polako.

Kućica otporna na kandže

Bez Srbije

Mačke su dobile kućice od izdržljivih materijala koje će podneti njihovo grebanje.

Novi asortiman Ikeinih proizvoda za pse i mačke uključuje i umanjene komade nameštaja iz standardne Ikeine kolekcije kao što je, na primer, sofa Klippan.

Ostatak kolekcije Lurvig uključuje predmete poput povodaca, transportera, četki ali i tunela za igru.

Nas je, naravno, interesovalo da li će kolekcija Ludvig biti raspoloživa i u beogradskoj Ikei. Od predstavnika smo dobili informaciju da je ova kolekcija dostupna samo u manjem broju zemalja, i da „kod nas za sada nije u planu“.

Foto: Ikea

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *