Archleaks.com – Šta zaposleni zaista ima da kažu u svojoj firmi
Kolumna

Insajderske informacije o arhitekontskim biroima

Archleaks.com otkriva kakvi su zaista uslovi rada, plate i nadređeni u arhitektonskim biroima širom sveta.

Sajt Archleaks.com, zasnovan na platformi Honestr za javno izražavanje iskrenosti na internetu, može biti veoma zanimljiva web lokacija ukoliko planirate da svoj rad nastavite u nekom od poznatih arhitektonskih biroa širom sveta ili vas samo interesuje na kakve probleme nailaze zaposleni u inostranstvu. Za sada su otvorene sekcije za insajderske informacije o firmama u Velikoj Britaniji, Španiji, Italiji, SAD, Francuskoj, Kanadi itd.

Cilj sajta je da ukaže posetiocima kako je to raditi za neki (ne)poznati arhitektonski biro. Zaposleni anonimno objavljuju insajderske informacije o tome kakav im je šef, kolike su im plate, koliko se dnevno radi, kakvi su uslovi rada i slične pikanterije.

Archleaks.com – Šta zaposleni zaista ima da kažu u svojoj firmi

 

Tako je jedna anomina osoba rekla za jedan čuveni britanski arhitektonski biro da dobija poslove isključivo po političkoj liniji i da se ceo posao pretvorio u PR. Drugi se pak žali na odnos s direktorom koji tera zaposlene da rade prekovremeno a ima o onih koji kažu da nikada nema kafe u kantini. S druge strane, ima i onih koji hvale svoje rukovodioce. Naravno, nikako se ne može utvrditi ko zapravo piše ovakve komentare pa sve treba uzeti s rezervom.

Da li biste voleli da postoji takav sajt za naše prostore za domaće firme?

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Sladja

    Uh, ovo je super! Imala bih svasta da napisem o svom proslom radnom mestu. Kada ce biti verzija za nasu zemlju? 🙂

Ostavite odgovor

Obavezna polja *