Izložba Tatjane Marjanović Laković o Novom Sadu
Aktuelno

Izložba „Novi Sad na svili“ od 6. decembra u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada

Svečano otvaranje izložbe Tatjane Marjanović Laković održaće se u utorak 6. decembra s početkom u 18 časova u Istorijskom arhivu Grada Novog Sada.

Najveći vojvođanski grad poslužio je tokom vekova kao inspiracija brojnim stvaraocima i kreativcima, od slavnih pesnika, proznih pisaca i kompozitora, do konceptualnih umetnika, vajara i, naravno, likovnjaka.

Takođe inspirisana gradom u kom je rođena, živi, radi i stvara, sada se među njima našla i novosadska umetnica Tatjana Marjanović Laković koja će nam svoje viđenje „Srpske Atine“ predstaviti na slikarskoj izložbi koja nosi naziv – „Novi Sad na svili“.

Otvaranje izložbe 6. decembra

Otvaranje izložbe održaće se u utorak, 6. decembra 2022. godine, sa početkom u 18 časova u prostorijama Istorijskog arhiva Grada Novog Sada, koji se nalazi u ulici Filipa Višnjića 2a u Novom Sadu.

Medijski pokrovitelj izložbe „Novi Sad na svili“ je portal Gradnja.rs.

Novi Sad na svili

O autorki

Tatjana Marjanović Laković rođena je u Novom Sadu. Gimnaziju i Visoko pedagošku školu završila je rodnom gradu. Akademiju primenjenih umetnosti završila je u Beogradu na smeru Projektant tekstila.

Ceo radni staž provela je kao profesor u srednjoj građevinskoj školi u Novom Sadu na predmetima Likovno obrazovanje i Crtanje i slikanje. Potom je radila u srednjoj školi za primenjene umetnosti Bogdan Šuput u Novom Sadu na stručnim predmetima.

Poslednju izložbu, pod nazivom „Hundertwasser na svili“, održala je 2017. godine u prostorijama Društva arhitekata Novog Sada.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *