Arhitektura

Jelena Gavrilović: Buntovnica s četkom u ruci

Pogledajte kakva se priča krije iza projekta „Mogu ja to sama, BRE“.

Među Šapčanima, česta je konstatacija da je sam ulaz u grad vizuelno dosta sumoran i da prolaznicima, koji će se odmah uputiti ka zaobilaznom putu, ne nudi ništa lepo za videti. Pored ove prometne saobraćajnice mogu se videti samo pumpe, auto servisi, trgovine i par trošnih objekata.

Međutim, jedna Šapčanka rešila je da ovaj problem preuzme u svoje ruke. Umetnica Jelena Gavrilović samoinicijativno pokrenula je projekat oslikavanja murala na zidu jedne trošne kuće, na samom ulazu u Šabac iz pravca Rume.

Jelena je rešila da zaobiće sve komplikovane i zamorne procedure i samostalno izvede još jedan mural u Šapcu.

 

Jelena je dobro poznata po svojim muralima. Osim što se bavi oslikavanjem zidnih površina u enterijerima ona je do sada autor i nekoliko gradskih murala na otvorenom koji krase ulice Šapca. Njeni dosadašnji murali, bili su pod organizacijom uprave grada. Međutim, ovaj put Jelena je rešila da zaobiće sve komplikovane i zamorne procedure i samostalno izvede još jedan mural.

Pogledajte njenu izjavu za lokalnu televiziju:

Sedam dana umetnica je provela na najvećoj vrućini oslikavajući oronuli fasadni zid stare kuće. Jelenina inspiracija je bio redizajn starog nameštaja, pa je rešila da zid, poput sofe, presvuče u cvetni mebl s crnom pozadinom.

Koliko je Jelenin rad bio uspešan pokazuju mnogobrojni građani koji su tokom izvođenja projekta dolazili da je bodre ili donesu neko osveženje.

 

Kontra svemu ružnom oko nas

„Zahvaljujem se svim sponzorima, to jest, vama draga porodico, prijatelji i sugrađani koji ste osmehom, hvalama, bodrenjem, hladnom vodom, sokovima i sladoledima sponzorisali ovu moju sedmodnevnu avanturu oslikavanja zida na ulazu u grad Šabac iz prvca Rume. Bilo mi je zadovoljstvo! Udrite kontru svemu ružnom oko nas!“, postavila je umetnica na svom Facebook profilu.

Šabac je danas bogatiji za još jedan mural ali i za dodatnu nadu da se lepota može pronaći u svemu ako imamo jaku volju i jasnu viziju. Dakle, možete to i sami, bre!

Foto: Jugoslav Radojević

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

2 komentara

  1. Maja

    Mnogo je lepo, ali ta slina farba i boja nije jeftina. Bilo bi lepo da grad plati makar za materijal koji je upotrebila.

  2. Bair

    Bravo devojko, nastavi samo i nemoj nikad da se prodas partijskoj gamadi!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *