Svetski projekti

Kada drvena vrata postanu glavni građevinski materijal

Paviljon koji je privremeno postavljen na ulicama Pariza napravljen je od 180 drvenih vrata.

Circular Pavilion novo je kreativno mesto grada svetlosti, koje je arhitektonski biro Encore Heureux dizajnirao s namerom da se u njemu održavaju izložbe, radionice, predavanja i debate. Ovaj paviljon privremeni je objekat i biće demontiran početkom 2016.godine i ponovo montiran u pariskom 14. distriktu kao centrala sportskog udruženja.

Circular Pavilion 01

Primarni građevinski materijal – vrata – nabavljana su na raznih mestima. Neka su dobijena kao višak iz aukcijskih prodaja, neka kao posledica nefunkcionalnosti jer su napravljena po pogrešnom nalogu a neka su preuzeta sa gradilišta, piše Contemporist.

Circular Pavilion 02

Circular Pavilion je objekat koji je u potpunosti izveden od recikliranih materijala. Osim fasade, koja je urađena od drvenih vrata, konstrukcijski okvir je od materijala preostalog od jednog staračkog doma, dok su pod i pregradni zidovi iskorišćeni od bivšeg izložbenog prostora.

Circular Pavilion 03

Što se tiče unutrašnjosti, drvene stolice, koje su gotovo i jedini nameštaj u paviljonu, uzete su sa deponije, popravljene, prefarbane i ponovo stavljene u upotrebu.

Circular Pavilion 04

Circular Pavilion 05

Foto: ©Cyrus Cornut

Pogledajte i kako izgledaju najveća balkonska vrata na svetu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *