Paviljon koji je privremeno postavljen na ulicama Pariza napravljen je od 180 drvenih vrata.

Circular Pavilion novo je kreativno mesto grada svetlosti, koje je arhitektonski biro Encore Heureux dizajnirao s namerom da se u njemu održavaju izložbe, radionice, predavanja i debate. Ovaj paviljon privremeni je objekat i biće demontiran početkom 2016.godine i ponovo montiran u pariskom 14. distriktu kao centrala sportskog udruženja.

Circular Pavilion 01

Primarni građevinski materijal – vrata – nabavljana su na raznih mestima. Neka su dobijena kao višak iz aukcijskih prodaja, neka kao posledica nefunkcionalnosti jer su napravljena po pogrešnom nalogu a neka su preuzeta sa gradilišta, piše Contemporist.

Circular Pavilion 02

Circular Pavilion je objekat koji je u potpunosti izveden od recikliranih materijala. Osim fasade, koja je urađena od drvenih vrata, konstrukcijski okvir je od materijala preostalog od jednog staračkog doma, dok su pod i pregradni zidovi iskorišćeni od bivšeg izložbenog prostora.

Circular Pavilion 03

Što se tiče unutrašnjosti, drvene stolice, koje su gotovo i jedini nameštaj u paviljonu, uzete su sa deponije, popravljene, prefarbane i ponovo stavljene u upotrebu.

Circular Pavilion 04

Circular Pavilion 05

Foto: ©Cyrus Cornut

Pogledajte i kako izgledaju najveća balkonska vrata na svetu.