Budući urbani tehnološki distrikt u Dubaiju; Render: URB
Svetski projekti

Dubai ponovo pomera granice: Živa laboratorija za inovacije i nove tehnologije

Biofilni dizajn nove četvrti promoviše blagostanje u radnom okruženju kroz energetski efikasne tehnologije i ozelenjene prostore. 

Nova urbana tehnološka četvrt – iza čijeg razvoja stoji kompanija URB iz Ujedinjenih Arapskih Emirata – planirana je za izgradnju u oblasti Al Džadaf u Dubaiju. Projekat ima za cilj da stvori preko 4.000 radnih mesta u urbanim tehnologijama, obrazovanju i obuci, te poželi dobrodošlicu preduzetnicima da podstaknu kolaborativni tehnološki ekosistem.

Kvart nazvan Urban Tech District tako će obezbediti objekte za obuku, istraživanje, konferencije, poslovne inkubacije, prostore sa zajedničkim stolovima i namenske kancelarije. Takođe će biti dom Urbanog tehnološkog instituta, koji bi trebalo da pokrene inovacije ulaganjem u primenjena istraživanja i omogućavanjem javno-privatnog partnerstva.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Projekat ima za cilj da stvori preko 4.000 radnih mesta u urbanim tehnologijama, obrazovanju i obuci; Rendering: URB

Koncept za razvoj budućih gradova

Koncept koji stoji iza Urban Tech Districta kretao se oko ideje da inovacijski i istraživački centri poput ovog mogu dati informacije o razvoju budućih gradova.

Gradski okrug sa svim tehničkim mogućnostima nastoji da pruži rešenja za izazove u dostupnosti hrane, proizvodnji energije, sakupljanju vode i upravljanju nultim otpadom.

Takođe ima za cilj da razvije pravednije uslove života integracijom tehnologija u planiranje gradova, a istovremeno se bavi izazovima životne sredine i pretnjama klimatskih promena.

Kvart će biti i dom Urbanog tehnološkog instituta namjenjenog inovacijama; Rendering: URB

Od svakog preduzeća u okrugu se očekuje da se upiše u program angažovanja zakupaca za postizanje nulte emisije ugljenika

Planirano je da područje postane distrikt sa neto nultom emisijom ugljenika, dok će takođe pomoći partnerskim preduzećima da smanje sopstveni otisak ugljenika, piše ArchDaily.

Od svakog preduzeća u okrugu se očekuje da se upiše u program angažovanja zakupaca za postizanje nulte emisije ugljenika, koji bi trebalo da se pozabavi emisijama podizanjem kolektivne svesti i optimizacijom operativnih performansi.

Planirano je da područje postane distrikt sa neto nultom emisijom ugljenika; Rendering: URB

Automatsko prilagođavanje osvetljenja i temperature

Dizajn koristi pasivne i aktivne strategije za smanjenje ukupne energetske potražnje zgrade. Da bi se obezbedila efikasnost, bezbednost i sigurnost na radu, unutrašnje osvetljenje i temperatura se automatski prilagođavaju senzorima koji prate varijable kao što su broj osoba u prostoriji, doba dana i spoljašnje vremenske prilike.

Unutrašnji prostori takođe imaju biofilni dizajn za promovisanje blagostanja i poboljšanje kancelarijskog okruženja. Okrug nudi širok spektar fleksibilnih radnih područja, od kojih sva integrišu zelenilo i prirodne elemente kao dokazan način za povećanje kreativnosti, produktivnosti i sreće zaposlenih.

Prostori u enterijeru imaju biofilni dizajn; Rendering: URB

Kvart ima za cilj da pruži neophodnu podršku inovatorima i preduzetnicima da razviju gradove koji su prijatniji za život i otporniji.

Izdvojeni prostori sa drvećem i uređenim baštama takođe su integrisani u dizajn okruga. Integrisani Urbani tehnološki institut dodatno unapređuje ovaj sistem saradnje promovišući događaje umrežavanja, konferencije, radionice, predavanja i izložbe.

Sve u svemu, Urban Tech District ima za cilj da pruži neophodnu podršku inovatorima i preduzetnicima da razviju gradove koji su prijatniji za život i otporniji.

Okrug nudi širok spektar fleksibilnih radnih područja; Rendering: URB

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *