Aktuelno, Novi objekti, Video

Kako će izgledati Beogradske terase

Z&Z Design Studio je ponudio svoje rešenje povezivanja Kosančićevog venca i Starog savskog pristaništa.

Beogradske terase zamišljene su i kao novi simbol ulaska u stari deo grad.

Potez od Brankovog mosta do „Beton hale“, u kombinaciji sa proširenim Turističkim pristaništem, bio bi šetalište sa biciklističkom stazom, zelenim površinama, ali i staklenim podom ispod koga bi bio ukopan postojeći železnički kolosek prve kružne metro linije M1 Kalemegdan – Donji grad – Savski amfiteatar. Tako bi svi koji prolaze pored Save mogli da ispod stakla posmatraju kompozicije metroa, a stakleni pod bi noću bio obasjan dekorativnom rasvetom.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

4 komentara

 1. Marko

  Meni se dopada. Mozda malo vise cveca 🙂 , ali ideja mi je bas dobra! M

 2. architetto

  Ovo je urbanizam u sistemu „kmĐz“ – Kako mali Đokica (ili u ovom slučaju mali Željko) zamišlja da se igra urbanizma! O svašta!

 3. architetto

  A tek vetrenjača usred livade! Novi urbani landmark grada!? Please!

 4. Osoba čitavog uma

  Kako vas nije sramota??! Zašto prosto ne stavite ogroman stakleni soliter u sred Kalemegdana?! Stvarno nemam reči, da neko u svojoj zdravoj pameti može ovako nešto da predloži, i to za Kosančićev Venac?? Ne zna se šta je gore, da li ovo ili ona Beton Hala. Da li vi imate i grama poštovanja prema tom delu grada? Da li vi shvatate da ne možete da idete okolo i uništavate stare delove grada?! Ovo je ismevanje i huljenje, ne znam kako može ovako nešto da vam padne na pamet u opšte! Umesto da smišljate kako da sačuvate stari deo grada, vi ovako nešto planirate! Strašno!! Stvarno da se čovek prekrsti…

Оставите одговор

Obavezna polja *